Taylor Swift olyan toplistára került fel, hogy biztos nem teszi zsebre

Az amerikai énekesnő egy olyan toplistán is első lett, amelyre kevéssé lehet büszke. Taylor Swift magánrepülőgépének szén-dioxid-kibocsátása a sztárvilágban az első.

Forrás: VG2024. 01. 20. 21:30
Taylor Swift
Taylor Swift Anti-Hero című száma. (Forrás: Taylr Swift hivatalos Youtube-csatornája) Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A környezetvédőket egyre inkább zavarja Taylor Swift magánrepülőgépe és annak károsanyag-kibocsátása. Sőt, arra is fény derült, hogy az énekesnő nemcsak a koncertjeire, de párja – az amerikai futballcsillag, – meccseire is magángépével jár. Tavaly a Kansas City Chiefs mérkőzéseire legalább tizenkét alkalommal repült Swift – számolt be róla a Vg.hu.

Taylor Swift
Taylor Swift magángépe. Forrás: YouTube.com

 

Ezzel pedig a világ legnagyobb szén-dioxid-szennyező hírességének tartják.

A környezetvédők úgy saccolják, hogy a meccsek megnézéséhez több mint 47 ezer liter kerozint égetett el a gépe, amely az UNILAD számításai szerint 70 779 dollárba került. Mindez persze nem fogja földhöz vágni a tavaly már dollármilliárdossá vált Taylor Swiftet, aki nemcsak az éneklésben van otthon, hanem az üzleti életben is. 

Az elmúlt években hozzávetőleg 250 milliárd forint összegű vagyonra tett szert.

A környezetvédők szerint az amerikai sztár útjain gépe eddig igen tetemes, 138 millió tonna szén-dioxidnak megfelelő mennyiségű káros anyagot termelt. Ahhoz, hogy ellensúlyozni lehessen ekkora károsanyag-kibocsátást, 2282 fának legalább tíz évig kellene élnie.
 

Taylor Swift extra-karbonkredittel szépítene

Az énekesnő ugyanakkor igyekszik ellensúlyozni a károsanyag-kibocsátással járó környezetszennyezést. Legutóbbi turnéja előtt szóvivője elmondta, hogy a magángép szén-dioxid-kibocsátásának ellensúlyozására dupla mennyiségű karbonkreditet vásároltak, ami a sztár magánútjait is fedezi. Mindez azonban nem nyugtatja meg a környezetvédőket, hiszen a karbonkredit önmagában nem jelent megoldást a károsanyag-kibocsátásra.

A teljes írás VG.hu oldalán érhető el. 

Borítókép: Taylor Swift Anti-Hero című számának klipjében (Forrás: Taylor Swift hivatalos YouTube-csatornája)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.