A fekete doboz: gondok a hatalmas aréna körül

A világ lélegzetvisszafojtva várja a 23 500 férőhelyes manchesteri Co-op Live nyitását, amely az Egyesült Királyság legnagyobb fedett stadionja lesz. A hatalmas aréna körül azonban folyamatosak a furcsaságok, mivel hivatalosan április 23-án kellett volna megnyílnia Peter Kay humorista előadásával, azonban az április 20-i tesztesemény áramellátási problémái miatt a helyszín bejelentette, hogy Kay fellépését elhalasztják április 29-ig, a Black Keys április 27-re tervezett fellépését pedig május 15-re ütemezték át.

Forrás: BBC2024. 04. 27. 9:00
Co-op Live
Forrás: BBC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A város új szórakozóhelyét választották az idei MTV Europe Music Awards (EMA) helyszínéül, amely novemberben lesz esedékes. Ez azért figyelemre méltó hír, mert MTV show-t korábban még nem tartottak Manchesterben, sőt hét éve nem rendezték az Egyesült Királyságban. A tervek szerint a nyitás után Olivia Rodrigo, Liam Gallagher, Arijit Singh, a Take That és a Pearl Jam is koncertezik majd a rendezvényhelyszínen. 

hatalmas aréna
A hatalmas aréna 23 500 főt tud befogadni (Forrás: Courtesy of Oak View Group)

A létesítmény kapcsán érdekes információ, hogy Harry Styles harminc mérföldre nőtt fel a fedett arénától. Így nem csoda, hogy ő is a létesítmény befektetői között van, és még tanácsokat is adott a tervezés egyes részeinél. 

Egyik legfontosabb javaslata az volt, hogy a nézőtéren ne legyenek reklámtáblák, amelyek elvonják a művészek figyelmét, amikor a színpadon vannak.

A Co-op Live egyébként modern lakosztályokkal és még egy edzőteremmel is várja az előadókat.

Gary Roden ügyvezető igazgatója a BCC-nek hangsúlyozta, hogy a létesítmény nagy előnye, hogy a hátul ülő rajongók közelebb lesznek a színpadhoz, mint a hasonló arénákban. Ennek az az oka, hogy a 9200 álló vendéget befogadó küzdőtér látszólag rövidebb, ám szélesebb, mint más arénáé. Roden emellett rámutatott a tér különleges akusztikai tulajdonságaira, valamint arra, hogy több szinten várja a közönséget majd különleges étel- és italválaszték.

A Co-op Live-ot a City Football Group építtette – amelynek tulajdonosa az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnök-helyettese, Manszúr bin Zajed Al Nahjan sejk – az Irving Azoff amerikai zenei mogul által társalapító Oak View Grouppal együtt. 

Azoff fia és üzlettársa, Jeffrey többek között Harry Styles és a U2 menedzsere, így nem véletlen, hogy a világhírű együttes soronkövetkező turnéján az Egyesült Királyságban csupán Manchesterben ad koncertet idén júniusban.

Bár a Co-op Live kommunikációjában hangsúlyozza, nem kíván versenyezni a város másik nagy létesítményével, az AO arénával, ám sokak számra nagy kérdés, hogy a brit település elég nagy-e mindkettőjük számára.

A másik, 1995 óta különféle neveken működő létesítmény azonban a nyitásra válaszul egy ötvenmillió font értékű felújítást végzett: saját kapacitását 21 ezerről 23 ezerre növelte, és agresszív reklámkampányban sulykolja a megújulást, valamint a központi elhelyezkedést.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.