Mónus József, a Fehér Farkas újabb emberfeletti lövése Nevadában

Magyar zászló lobog büszkén a nevadai Smith Creekben, az Amerikai Egyesült Államokban rendezett világrekordlövő versenyen. Mónus József, a Fehér Farkas 1031,54 métert lőtt íjjal, ez lett a hitelesített távolság a világ legnagyobb világszervezeténél, a Wolrd Archery és a USA Archery rendezésében.

2024. 08. 28. 10:15
Mónus
Magyar zászló lobog Nevadában. Fotó: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utazás előtt beszámolt Mónus József, hogy a Farkasbarlangban megszülettek az íjcsodák, a világ legjobb íjai, hogy ismét a magyar zászló büszkeségéért harcolhassanak. A világrekordlövő verseny a nevadai Smith Creekben a zord sivatagi időjárás miatt egy nappal elhalasztotta a rendezőség, így kedden vette kezdetét a verseny, ahol Mónus az 1000 méteres távolságokkal mérkőzött. A legnagyobb eddigi lövése 1007,41 méter volt, ezt is túlszárnyalta most a Farkas.

Mónus
Mónus József emberfeletti lövése (Forrás: Facebook)

Mónus József, a Fehér Farkas harca

Közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy elkezdődött az 1000 méter fölötti lövésekhez vezető út a világrekordlövő versenyen: 

Az idegek harca ez! Dilemmák a döntések előtt, meghozott döntések következményeinek megélése. Hogyan álljon a nyílvessző az íjhoz képest, holt támasszam alá, lógjon a nyílvessző vége, ne lógjon, a tollat előrébb rakjam, vagy vigyem hátrébb, mindezek milliméterek függvényében. Azt nyugodtan állítom, most vadállatnak kell lenni a harcban, összeszorított fogakkal , harcolva a testi fájdalmakkal, fáradságokkal, lélektani dilemmákkal, vadállat harca fog következni hamarosan! Az emberi büszkeségnek párosulni kell a vadállat fájdalomtűrő, kíméletlen élni akarásával! Csak a győztes maradhat életben, csak a győztes örülhet a holnapnak! Akkor most is győzzünk mi magyarok, Atilla unokái!

– írta Mónus József a kezdetekről. Ma reggel pedig megosztotta a hírt, hogy 1031,54 métert lőtt íjjal.

„Hagyományaink velejárója a harci virtus. Volt benne részünk, évezredeken át. 

Ami a múltban töretlen valóság, az a jelenben büszkeség. Ezzel a büszkeséggel lőhettem ki mindannyiunkért azokat a harcosokat, a világ legjobb nyílvesszőit.

Ha megkérdezi valaki holnap, hogy újra nekimennék ennek a küzdelemnek, akkor az lenne a válaszom, nem tudtam ugyan, hogy ennyi fájdalommal jár ez a lövés, és a hozzá vezető út, nem tudtam hogyan lehet élve meghalni, mert ez történt ma, de a zászlóért, a hazánkért, a gyermekeinkért, a szeretteinkért és a jó Istenünkért, bármikor.

Szétszakadt inakkal, utolsó, görcsös erőfeszítéssel, meghalva ugyan, de a zászló feltartott kézzel büszkén lobog! Köszönöm Magyarországnak, hogy harcolhattunk érte!

– olvashatjuk a felemelő sorokat.

Most pénteken-szombaton új párharcok várnak a harcosra, most az Utah egyik sivatagában. A Farkas kéri itthonról az erőt és biztatást.


 


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.