Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Fehér Farkas újra győzött Isztambulban

Május 27.és 29. között 30 ország ötszáz lövőjének részvételével tartották meg a Hódítók kupája íjászversenyt Törökországban. Az isztambuli kupán Mónus József, Fehér Farkas hajdúnánási távlövő íjász negyedik alkalommal utasította maga mögé kilőtt nyílvesszőivel a világ minden kihívóját és szerezte meg a Hódítók kupája aranyserleget.

2024. 06. 05. 8:00
A győztes Fehér Farkas.
Fotó: FábiánAttila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2017-ben, 2018-ban és 2023-ban is megszerezte  győzelmével Farkas a Hódítók kupája aranyserlegét. Egy év elteltével – Mónus saját szavaival élve – újból csatába ment, hogy a dobogó legmagasabb fokán emelhesse fel a magyar zászlót Isztambulban, az íjászvilág legnagyobb történelmi versenyén, a Hódítók kupáján. 

Farkas
Fehér Farkas a Hódítók kupája győzteseként. Fotó: Fábián Attila

Farkas küzdelme a győzelemért

Mónus József az ötvenfontos limitált íjak versenyén mérkőzött meg az ellenfeleivel. Az íjász lapunknak elmondta, hogy a verseny előtt már lehetett érezni a feszült hangulatot, ahogy sorra versenyezni kezdett a  világ tizenkét legjobb lövője ebben a kategóriában. Mint mondta, a versenyzők tökéletesen ismerik az ellenfeleket. Minden tekintetben hatalmas lélektani és fizikai harc volt várható, ami be is igazolódott. 

– Hét nyílvesszővel lehetett lőni, amit 50-50 méter széles zónába kellett minél távolabb ellőni – mondta az íjász. Ő három tartalék íjjal állt a regisztrációs asztalhoz, és az utolsó pillanatban választotta ki az időjárásnak legjobban megfelelő nyílvesszőket. Nagyon feszült helyzet alakult ki. Ahogy az időjárást figyelte, úgy ítélte meg, hogy elsőként kell kilőnie a nyílvesszőket. – 

Ezen az Isztambul melletti fennsíkon a tenger közelsége rövid idő alatt generál rendkívül változó széljárást, ami egy rosszul megválasztott nyílvessző vagy kedvezőtlen lövéspillanat esetében végzetes lehet a világ legjobb lövőire nézve is. Ha egy utat eldöntesz magadban, akkor azon az úton végig kell menni, bármennyi nehézségbe is ütközik az ember

–mondta Mónus József.  Ez történt most is, egy év felkészülés, közel hetvendarab saját távlövő íj és háromezer nyílvessző elkészítése után kellő alapossággal, felkészüléssel mondhatta a verseny során, hogy ő fogja legelsőnek ellőni a versenyvesszőit. 

Óriási csata, küzdelem, fájdalom, szenvedés, töretlen lendület és állóképesség, büszke magyar nemzeti tudat vezette győzelemre ismét Mónus Józsefet. Megszerezte a negyedik aranyserleget, és kimerülten, de győztesként emelhette a magasba a magyar zászlót Isztambulban.  

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.