Meghosszabbították a szegedi Munkácsy-kiállítást, ma köszöntötték a 30 ezredik látogatót

Meghosszabbították a szegedi Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállítását, így február 2-ig lesz nyitva a tárlat, amelyen kedden köszöntötték a 30 ezredik látogatót – tájékoztatott a közgyűjtemény PR-referense.

Forrás: MTI2024. 10. 15. 19:00
Fotó: Móra Ferenc Múzeum
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hegedűs Anita közölte, hogy 

a 30 ezres látogatottság elérése jól jelzi a tárlat sikerét: nemcsak a nyár folyamán, hanem ősszel is sokan kíváncsiak Munkácsy lenyűgöző műveire.

Paál László és Munkácsy Mihály Eső után, őszi hangulat című képe Forrás: Kieselbach Galéria

Továbbra is a hétvégék a leglátogatottabb időszakok, amikor ajándék tárlatvezetéseket is tartanak az érdeklődőknek. Kedden a 30 ezredik látogatóként Kovács Györgyné Máriát és férjét köszöntötték. A Hajdúszoboszlóról érkező házaspár először jár Szegeden, a kiránduláson 50. házassági évfordulójukat ünnepelték. A szerencsés látogatók egy Munkácsy-ajándékcsomagot vehettek át, amelyben „munkácsys” ajándéktárgyak kaptak helyet: jegyzettömb, bögre, kulcstartó, mágnes, kiállítási katalógus és egy kisméretű vászonfestmény is lapult az ajándéktáskában.

A szegedi kultúrpalotában júniustól tekinthető meg a Munkácsy Mihály több mint nyolcvan alkotását bemutató kiállítás. A tárlat gerincét a Pákh Imre tulajdonában álló képek adják, amelyekkel – mivel magángyűjteményben találhatók – jóval ritkában találkozhat a közönség, mint a közgyűjteményekben őrzött művekkel. 

A kiállításon szerepelnek a Móra-múzeum saját tulajdonú Munkácsy-festményei is, így a Honfoglalás szín- és szénvázlata, valamint a Felszolgálólány című kép is. 

Szeptember végén pedig Paál László és Munkácsy Mihály Eső után, őszi hangulat című közös alkotásával bővült a tárlat. A barbizoni erdőt ábrázoló tájképet Paál László készítette, a festmény két alakját pedig Munkácsy Mihály festette.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.