A Dal 2021 döntősei fejben már el is költötték a főnyereményt (X)

Szombat este a Duna Televízión kiderül, melyik lesz az év magyar slágere. A dalválasztó 10. évadának döntőjébe jutott nyolc produkció előadója már eljátszott a gondolattal, hogyan építené tovább zenei karrierjét a fődíjjal: a lemezfelvétel és videoklip mellett nyerhető 10 millió forinttal.

Forrás: Szponzorált tartalom2021. 03. 07. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jubileumi műsor újdonsága, hogy mind a nyolc dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban, nem csak a végső győztes. A zsűripontok alapján legjobb négybe jutó és a legtöbb közönség szavazatot kapó győztes dal énekesének nyereménye 10 millió forint. A zsűritől kapott pontszámokkal legjobb 4 közé kerülő másik 3 produkció előadója 5-5 millió forinttal gazdagodik. A további 4 döntős versenyző 1-1 millió forint díjazásban részesül. A műsor egyik missziója, hogy a magyar könnyűzene tehetségeit támogassa, és ezzel az újítással valamennyi finalista álmának megvalósulásához hozzá tud járulni.

A döntősök el is árulták, mire költenék a támogatást. A versenyzők tervei közt vannak univerzálisak: új dalok és videoklipek készítése, valamint ezek népszerűsítése, de akadnak persze rájuk szabott elképzelések is.

Andelic Jonathan (Áldom): „Szeretnék beépülni a magyar zenei köztudatba, minél nagyobb közönséghez elérni, ehhez – többek közt – turnékon keresztül vezetne az utam”.

BariLaci (Féltelek): „A házi stúdióm fejlesztésére használnám fel, hogy még profibb körülmények között írhassam és készíthessem el a dalaimat.”

Katona Petra (Viszlát múlt): „Autodidakta módon tanultam énekelni, de magántanártanár segítségével szeretném fejleszteni önmagamat, emellett gitár- és dobtudásomat is.”

Kaukázus (Egyetlen szó): „Színpadi mű ötlete is felmerült.”

Mudfield (Nincsen szerencsém): „Szeretnénk egy saját turnébuszt, amivel egyik koncertről mennénk a másikra.”

Radics Gigi (Egy vagy velem): „Tervben van egy jubileumi nagykoncert, az előkészületeire is költenék az összegből.”

Süle Zsolt (Befúj): „Elsősorban új, önálló albumban és egy országos, valamint határon átnyúló koncertkörút megszervezésében gondolkodom.”

Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok): „Harmadik nagylemezünk elkészítését finanszíroznánk. Egy amerikai turné is nagy vágyunk.”

A Dal 2021 döntősei – Melyik lesz az év magyar slágere?
Fotó: MTVA

De hogy melyikük kívánsága teljesül, az kizárólag a nézőkön múlik, hiszen a végső győztesről ők döntenek szombat este az élő show-ban. A fináléban a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapott 4 dalra szavazhat a közönség. A legtöbb SMS szavazatot kapó produkció lesz az év magyar slágere.

A Dal 2021 döntő március 13-án, szombaton 19.35-től a Duna Televízió műsorán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.