Az Opera fúvósegyüttese a Bazilika előtt ad koncertet

Forrás: MTI2019. 09. 30. 23:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Operaslágerek rézfúvós átiratait adják elő kedden a Magyar Állami Operaház Zenekarának művészei a Szent István Bazilika előtt a zene világnapján.

A műsorban népszerű operamelódiák – köztük az Aida, A bűvös vadász, a Carmen vagy a Gianni Schicchi részletei – egyedülálló rézfúvós feldolgozásban szólalnak meg magyar zeneművészek és zeneszerzők (Balogh Sándor, Kovács Zoltán, Pejtsik Péter) hangszerelésében.

A Király Tibor trombitaművész vezette és Szennai Kálmán által dirigált formáció különlegessége, hogy a hagyományos big band felállásban megszokott, de a Házban nem használatos szaxofonok helyett kürtök szólalnak meg benne – közölte a dalszínház hétfőn az MTI-vel.

A zene világnapját Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975 óta ünnepelik világszerte október 1-jén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.