Berettyán Nándor lesz a Karinthy Színház új igazgatója

Berettyán Nándor vezeti igazgatóként július 1-jétől a fővárosi Karinthy Színházat – közölte Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára szerdán a színházban tartott sajtótájékoztatón.

MTI
2021. 06. 02. 13:00
null
Forrás: Nemzeti Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Karinthy Márton csaknem négy évtizeden át modern polgári, színészcentrikus színházat vezetett. Szeretném ezt tovább vinni, emellett sok és nagy teret adni a fiatal alkotóknak” – mondta az új igazgató, a 28 éves színész-rendező. A színházat az elmúlt szezonban ideiglenesen vezető Bakos-Kiss Gábor július 1-jétől a Győri Nemzeti Színházat fogja igazgatni.

Június 2-án ünnepelte volna 100. születésnapját Karinthy Ferenc Kossuth-díjas író, drámaíró, dramaturg. Ebből az alkalomból Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója bejelentette: az általa vezetett teátrum és a Karinthy Színház egy kooperáció részeként műsorára tűzi Karinthy Ferenc két egyfelvonásos darabját, a Gellérthegyi álmokat és a Dunyakanyart.

Fotó: Nemzeti Színház

Berettyán Nándor 1992-ben született Debrecenben. Gyermekkorát Balmazújvárosban töltötte, ott járt általános iskolába. 2011-ben érettségizett a debreceni Ady Endre Gimnáziumban. Érettségi után a Debreceni Egyetem magyar szakán tanult egy évig. 2017-ben végzett a Kaposvári Egyetem színész szakán. 2017-től a Nemzeti Színház tagja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.