Egy torkos ördögfióka viszontagságai

A fordulatos történet helyszíne a dölyfös uraság birtoka, a Kerek Erdő. Az uraság a fák kiirtásáról és a madarak elnémításáról rendelkezik, a végrehajtásra pedig felfogadja a szegény favágót.

B. Orbán Emese
2019. 02. 26. 11:48
null
Kecskeméti Róbert Pinkó szerepében Fotó: Térszínház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A február eleji sikeres családi program folytatásaként március 2-án délután ismét nemcsak a gyerekek, hanem a szülők és a nagyszülők figyelmére is igényt tart a Térszínház. Ez alkalommal egy bukovinai székely népmese nyomán rendez előadást Bucz Hunor Pinkó és a szegényember címmel.

Kecskeméti Róbert Pinkó szerepében
Fotó: Térszínház

A fordulatos történet helyszíne a dölyfös uraság birtoka, a Kerek Erdő. Az uraság a fák kiirtásáról és a madarak elnémításáról rendelkezik, a végrehajtásra pedig felfogadja a szegény favágót. A szegényember egyáltalán nem lelkesedik a feladatért, de mit tehet, hiszen nagy szükségben élnek a feleségével. Rossz­kedvét növeli, hogy ráadásul vasárnap kell elkezdenie a munkát. Kis darab puliszkával a tarisznyájában bánatosan elindul. Mire viszont szegényes ebédjét elfogyaszthatná, azt már elcsente Pinkó, a kis torkos ördögfióka. Plútó, az Öregördög viszont tisztességes családapa, aki megbünteti fiát a „ne lopj!”, „ne torkoskodj!” intelmek megszegése miatt: Pinkónak három évig kell szolgálnia a szegényembert.

A mesének itt még nincs vége, akit érdekel a folytatás, a szombati ebéd után öltözzön fel szépen, és irány az óbudai Zichy-kastély. A Kovács J. István alkotta díszletek között, a Perger László tervezte maszkok és bábok segítségével Bódi Beáta, Kecskeméti Róbert, Kovács J. István, Szamosvári Gyöngyvér és Téglás Márton segítségével, a Bucz Magor szerkesztette szuggesztív zene mellett kibontakozik a minden jó, ha jó a vége történet, és levonható egy ismert és mégis örök érvényű tanulság. Az 5-10 éves korosztálynak ajánlott előadás után színpadbejárás következik, a nézők felpróbálhatják a maszkokat, bábokat, kipróbálhatják a hangszereket és beszélgethetnek az alkotókkal és az előadókkal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.