Elhunyt a Red Hot Chili Peppers korábbi gitárosa

A zenész 1983-ban csatlakozott a bandához, miután az egyik alapító tag, Hillel Slovak távozott.

Magyar Nemzet
2020. 08. 22. 12:05
KIEDIS, Anthony
Bécs, 2011. december 8. Anthony KIEDIS, az amerikai Red Hot Chili Peppers énekese a színpadon az együttes bécsi koncertjén 2011. december 7-én. (MTI/EPA/Herbert P. Oczeret) Fotó: HERBERT P. OCZERET
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

64 éves korában elhunyt Jack Sherman, a Red Hot Chili Peppers egykori gitárosa. A hírt a zenekar jelentette be az Instagramján, ahol megköszönték első albumukon és első amerikai turnéjukon való közreműködését.

Anthony Kiedis, az amerikai Red Hot Chili Peppers énekese (MTI/EPA/Herbert P. Oczeret)

Jack Sherman 1983-ban csatlakozott az RHCP-hez, Hillel Slovak helyére. Játszott a zenekarról elnevezett bemutatkozó albumukon, illetve ő volt a társszerzője a második, Freaky Styley névre keresztelt nagylemezük jelentős részének. Az együttműködés azután sem szakadt meg, hogy Slovak visszakerült a zenekarba, a Higher Ground és Good Time Boys című 1988-as számokon háttérvokálozott a gitáros.

Bár rövid ideig volt a banda tagja, Sherman sokat hozzátett a hangzásukhoz, óriási szerepe volt abban, hogy a funkgitárok megjelentek a számaikban.

2012-ben a RHCP tagjait beválasztották a Rock And Roll Hall Of Fame-be, az ebből kimaradó Sherman akkor azt nyilatkozta a sajtónak, hogy kifejezetten fáj neki a döntés.

Sherman később Bob Dylan lemezein is gitározott. Halála oka ismeretlen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.