Énekszóval hozták vissza a december varázsát

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a Kiss Kata Zenekarral közösen Borsod-Abaúj-Zemplén megye településeire tervezett „ablakos koncerteket.” Az együttes decemberben 15 településen lépett fel óvodák és általános iskolák udvarán.

Brézai Zoltán
2020. 12. 18. 19:30
null
Ablakos koncert Szentistván Fotó: II.RFMVK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programon a gyermekek a járványügyi helyzetnek megfelelően vehettek részt, vagyis az intézmény ablakából figyelhették a produkciót. A kicsik lelkesen énekelték a Mikulást váró dalokat, amelyekért ajándékokat is kaptak. A cukor és csokoládé nagy öröm volt mindenkinek, de az édességek mellett természetesen a Kiss Kata Zenekar rövid műsora is jókedvűvé tette a fiatalokat. A rendhagyó Mikulásturnét a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szervezte, melynek részeként 15 település oktatási intézményének udvarán adhatott koncertet az együttes, amely december 3. és december 18. között örvendeztette meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei óvodásokat és az általános iskolásokat. A különleges programok során a gyerekeket nem volt könnyű megszólítani, hiszen az ablak köztük volt, de mindenki „jó nagyra nyitotta a szívét, és így a mi is találkozhattunk a gyerekektől a felénk áradó szeretettel” – mondta az együttes énekese. Bükkábrányban, Hejőbábán, Hejőszalontán, Hercegkúton, Karoson, Kistokajban, Körömben, Monokon, Szentistvánban, Tiszakeszin, Tiszatarjánban, Tolcsván, Újcsanáloson, Vattán, és Zubogyon, – ahogy Kiss Kata énekes fogalmazott – hozták vissza ezzel a turnéval a gyerekeknek a december varázsát.

[embed]https://www.facebook.com/watch/?v=800449897203543[/embed]

– Ebben az időszakban a művészek feladata egy kicsit felértékelődik, hiszen a koronavírus-járvány miatt ez egy szomorú év volt. Nekünk az most a teendőnk, hogy a zenén keresztül a szeretet erejével egyfajta gyógyírt hozzunk az embereknek a szívébe – emelte ki a Duna Televízió Család-barát című műsorában Kiss Kata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.