Fonogram-díjat nyert a Szenes Iván tér

Több mint ezren neveztek idén is a hazai zenei élet Oscar-díjára, a hagyományos slágerzene kategória győztese Szenes Andrea és édesapja, Szenes Iván Szervusz, Szenes Iván tér című albuma lett.

Magyar Nemzet
2019. 04. 09. 13:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben minden évben valaki vagy valakik megsértődnek, mert nem nyernek a Fonogram – Magyar Zenei Díj tizenhárom kategóriájából egyben sem, Szenes Andrea számára nagy boldogságot hozott a mostani eredményhirdetés. Több mint ezren neveztek idén is a hazai zenei élet Oscar-díjára, a hagyományos slágerzene kategória győztese Szenes Andrea és édesapja, Szenes Iván Szervusz, Szenes Iván tér című albuma lett. Szenes Andrea, aki a címadó dal szerzője is egyben (slágerré Bodrogi Gyula előadásában vált), meghatódva vette át az elismerést: „Nagy boldogság, hisz apukám, Szenes Iván a napokban lenne éppen 95 esztendős. Ennél szebb ajándéka nem is lehetne, mint hogy megkapja a legnagyobb zenei díjat a mai könnyűzenészektől” – nyilatkozta.

A legtöbb magyar sláger szülőhelye a józsefvárosi Szenes Iván tér, ahol nemcsak Szenes Iván élt és alkotott, hanem az ő édesapja, Szenes Andor is, aki gyakran látta vendégül Kálmán Imrét és Lehár Ferencet. A téren hagyományosan minden év szeptemberé-­ben megtartják Budapest egyik legnagyobb szabadtéri rendezvényét, a Szenes Iván-emlékkoncertet (Szenes Iván 2010. szeptember 13-án hunyt el), amelyre alkalmanként mintegy tízezer érdeklődő látogat el. Az album egyik különlegessége, hogy hallható rajta a Nem vagyok teljesen őrült című szám Koós János utolsó előadásában, a másik pedig az, hogy Szenes Iván életének utolsó slágerét, a Régimódi zenét most adták ki először.

A nyertes albumon olyan előadókkal találkozhatunk még, mint Bodrogi Gyula, Kocsis Tibor, Balázs Fecó, Malek Andrea, Király Linda, Zalatnay Cini és Vastag Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.