Idén novemberben rendezik a Vásárhelyi Őszi Tárlatot

A hagyományoktól eltérően idén nem október első hétvégéjén nyitják meg a nagy múltú képzőművészeti kiállítást.

Magyar Nemzet
2020. 09. 01. 11:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat jóval több mint egy kiállítás, hiszen fennállásának közel hét évtizede alatt volt olyan időszak, amikor csak ez a tárlat nyújtott átfogó képet a hazai képzőművészetéről. Az idei év a járványügyi veszélyhelyzet miatt rendkívüli volt nemcsak a múzeum életében, hanem a tárlat szervezésében is. A 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat elmaradása egy pillanatra sem merült fel, de az előkészítő bizottság több forgatókönyvvel készült a kiállítás megrendezésére. Végül a hagyományos módon, de időben, a késő őszre halasztva szervezik meg a tárlatot, amely megnyitóját november 22-én tartják az Alföldi Galériában. A kiállítás rendezői feladatait a múlt évihez hasonlóan Pogány Gábor művészettörténész, a kiállítás címzetes kurátora látja el, akinek munkáját Képiró Ágnes, a Tornyai-múzeum művészettörténésze segíti társkurátorként és társrendezőként.

Augusztus utolsó hete óta a tárlat regisztrációja zajlik, a jelentkezőknek a Beadas.oszitarlat.hu oldalra kell feltölteniük műveik adatait és fotóit. A beadott művek zsűrizését október elején tartják az Alföldi Galériában, s ekkor döntenek a díjazottakról is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.