Jeruzsálem napja: a Duna vallási műsorai a Szent Város nyomában

Jeruzsálem napja alkalmából a Duna Televízió az ábrahámi vallások szent városát bemutató hitéleti műsorokkal készül. Ma délelőtt a közmédia csatornája a világ egyik legősibb és legizgalmasabb településével, annak jelentőségével foglalkozik a Katolikus krónikában, a Református magazinban és Az utódok reménységében.

Magyar Nemzet
2021. 05. 09. 8:00
null
A jeruzsálemi második szentély makettje Fotó: Izrael Múzeum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jeruzsálem újraegyesülésének és az Óváros felszabadításának az évfordulója alkalmából a Duna Televízió ma délelőtti egyházi műsorainak a középpontjában a judaizmus, a kereszténység és az iszlám szent városa áll.

8.25-kor a Katolikus krónikában a nézők megismerhetik a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartóságának a vezetőit, akik érdekes információkat osztanak meg az örök zarándokhely és a rend spirituális és gyakorlati kapcsolatáról. A magazinműsor Szent Ferenctől napjainkig mutatja be a ferences rend jelenlétét a három monoteista vallás metszéspontján.

A jeruzsálemi második szentély makettje
Fotó: Izrael Múzeum

10.05-től a Református magazinban beszélgetés hangzik el Fischl Vilmossal, az Ökumenikus Tanács titkárával a Szent Városban tett látogatásainak különleges részleteiről, személyes élményeiről.

10.30-kor Az utódok reménysége adásában Darvas István rabbi az eljövendő mennyei Jeruzsálem gondolatát tolmácsolja, valamint a zsidó kegytárgyakon keresztül a szétszóratásban élő zsidóság Jeruzsálem-ábrázolásai kapnak hangsúlyt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.