Karácsony másnapján indul a Duna Televízió új gasztroműsora

Széll Tamás Michelin-csillagos séffel és Anger Zsolt Jászai Mari-díjas színésszel, rendezővel indít új gasztroműsort Főmenü címmel a Duna Televízió. A produkciót bemutató szerda délutáni online sajtótájékoztatón elhangzott: a december 26-tól heti rendszerességgel jelentkező műsorban a két házigazda a magyaros ételeket gondolja újra.

2020. 12. 02. 16:20
null
Fotó: Sárosi Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 26-án, 17 órakor debütál a Duna Televízió új gasztroműsora, a Főmenü, amelyben két egyéniség, két különböző konyhaművészet és stílus találkozik, ám együtt gondolják újra a magyaros ízeket és recepteket is.

A huszonhat részes műsorban jobbnál jobb, otthon is elkészíthető receptekkel várják a nézőket. Az első adásban töltött káposztát és rigójancsit készítenek, de kacsamáj is készül friss kaláccsal.

 

Anger Zsolt a konyhaművészet iránti szenvedélyéről beszélt az online sajtótájékoztatón. Mint mondta, mindig is a hobbija volt a gasztronómia. Már öt-hat évesen a konyhában sürgött-forgott, a nagymamájának segített főzni. Így a konyha vált a játszóterévé. Vidéki színházakban töltött évei alatt pedig sokszor főzött kollégáinak, barátainak. Mindig arra törekedett, hogy minél több fogást, technikát, konyhai trükköt megismerjen.

– Az apai nagymamám nagyon jól főzött, és az édesanyám is nagyon jól főz a mai napig. Azt hiszem, nekik köszönhetem a gasztronómia iránti szenvedélyemet – tette hozzá a színész.

Mint kiderült, a Michelin-csillagos Széll Tamással egy közös főzős projekt kapcsán ismerkedtek meg, miután a színész szerepelt egy gasztronómiai versenyen, ahol az egész ország megismerte főzőtudományát.

Fotó: Sárosi Zoltán

 

Széll Tamás a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, több mint nyolcvan receptet gyűjtöttek össze. Az volt a céljuk, hogy a legegyszerűbb ételbe is belecsempésszék az egyéniségüket, és a fogásokból a maximumot hozzák ki.

– Anger Zsolt a legprofibb amatőr, a szó legnemesebb értelmében! Úgy mozog a konyhában, mint egy szakács. Sok trükköt lestem el tőle, főleg cukrászatban, amihez nekem nem volt sosem türelmem. Teljesen lenyűgözött például a rigójancsija, amelyet tulajdonképpen a lúdlábtorta receptjével ötvözött – mutatott rá a séf.

A gasztroműsor minden epizódja egy alapanyag köré szerveződik:

a csirke-, a marha-, a disznó- és a vadhúsból készült ételek mellett asztalra kerülnek az édesvízi halak, a tengeri herkentyűk vagy éppen a belsőségek is.

És természetesen az édesszájúak is találnak kedvükre valót. Széll Tamás és Anger Zsolt azt is elárulta, hogy minden adásba egy-egy vendég érkezik hozzájuk, aki maga is szoros kapcsolatban áll a gasztronómiával. Megfordul náluk mások mellett Puskás Tivadar, Csőre Gábor, Deutsch Anita és az ország kedvenc pékje, Szabadfi Szabolcs is.

 

Továbbá egy kísérő műsor keretében a nézők bejárhatják az országot, hogy megtudják, honnan jönnek a legjobb hazai termékek, alapanyagok.

 

Az edukatív és egyben nagyon szórakoztató műsorral inspirációt kívánnak nyújtani a háziasszonyoknak. A receptek pedig elérhetők lesznek a mediaklikk.hu/fomenu oldalon, míg a Főmenü Facebook-oldalán extra tartalmakat is olvashatnak az érdeklődők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.