Képes beszéd – Izgalmas összművészeti utazás gyönyörű költeményekkel

„A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, akarsz-e mindig, mindig játszani” – hangzik fel Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című híres versében. Ezenkívül sok más gyönyörű költemény és dallam hallható a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és az Új Társadalom Intézet Alapítvány Képes beszéd címmel induló online irodalmi-művészeti programjának első, március végén megjelent felvételén – közölte lapunkkal a MANK.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 17:19
null
verskincsének megismertetése és megszerettetése Fotó: MANK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első adásban Takács Bence Ervin MMA-ösztöndíjas előadóművész, a TV2 Tények műsorvezetője és AG Weinberger bluesgitáros, énekes improvizatív műsorban repíti el a nézőket a művészetek világába, miközben a hallottakat Verebélyi Diána képzőművész festi vászonra. A programsorozat további részeiben szintén izgalmas összművészeti utazásra invitálnak bennünket, áprilisban és májusban egy-egy, az online térben megjelenő videón keresztül ismerhetjük meg a hazai művészeti élet kiválóságait. A magyar irodalom kincseit szavalja majd Szersén Gyula Jászai Mari- és Tolnay Klári-díjas és Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész. Ráadásul a nemrég elhunyt Szersén Gyula egyik utolsó felvételét láthatjuk a videóban. A két művész tolmácsolásában hallhatjuk mások mellett Illyés Gyula, Ady Endre és József Attila verssorait. A harmadik adásban Kisfaludy Zsófia színésznő, magánénekes előadását láthatjuk, akit gitáron Hajdú Lívia kísér. Közreműködésükkel Rakovszky Zsuzsa, Rúzsa Magdolna és Cserháti Zsuzsa művei kelnek új életre.

A sorozat célja hazánk verskincsének megismertetése és megszerettetése izgalmas összművészeti utazásokkal
Fotó: MANK

A programot kezdeményező Takács Bence Ervin, a Mondj te is egy verset kulturális egyesület alapítója és az Új Társadalom Intézet Alapítvány küldetése hazánk verskincsének megismertetése és megszerettetése, a pódiumművészet szellemet és lelket építő eszköztárának népszerűsítése, a helyi közösségek értékalapú megerősítésének elősegítse. Ezen célkitűzések mentén fogott össze a vizuális művészetek központjával, a MANK-kal, amely sokrétű tevékenységével és támogatásrendszerével színvonalas alkotások létrehozásához, valamint azok megismertetéséhez, terjesztéséhez járul hozzá, miközben országszerte a művészek és a műértő közönség támasza.

A felvételek a MANK honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján érhetők el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.