Keresik 2020 magyar slágerét

A Duna Televízió A Dal című műsorának készítői jövőre közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik.

Magyar Nemzet
2019. 12. 18. 10:18
null
Pély Barna, Vincze Lilla, Nagy Feró és Apáti Bence fogja zsűrizni a továbbjutott harminc művet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna Televízió A Dal című műsorának készítői jövőre közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik. A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja majd, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül. A Dal nyertese egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala elismerését is megkapja.

Az idei pályázatra 559 nevezés érkezett, ebből választották ki azt a harminc dalt, amelyet bemutatnak a kilencedik alkalommal megrendezett dalválasztó show-n. Az élő adásokat február elsejétől, hat héten keresztül követhetik a nézők a Duna Televízió­ban, a március 7-i döntőben pedig kiderül, melyik lesz a 2020-as év magyar slágere.

Az eddigi hagyománynak megfelelően jövőre is négytagú zsűri véleményezi a dalokat. Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár és Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere is másodszor segíti tapasztalatával A Dal versenyzőit. Hozzájuk csatlakozik Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző, a negyedik zsűritag pedig Apáti Bence publicista, táncművész, az Operettszínház balettigazgatója lesz.

Pély Barna, Vincze Lilla, Nagy Feró és Apáti Bence fogja zsűrizni a továbbjutott harminc művet
Fotó: Bach Máté

– Figyelni fogok a dalszövegre, az előadásmódra, arra, hogyan, milyen magabiztosan mozog az adott előadó a színpadon. Publicistaként és táncművészként ezek nekem mind fontos kritériumok. Természetesen a muzikalitás sem fogja elkerülni a figyelmemet, mivel tízéves korom óta zenére dolgozom, szabályosan fájnak a hamis hangok – nyilatkozta Apáti Bence. Az előző évekhez hasonlóan a nézők is aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak.

A műsorvezetők Fehérvári Gábor Alfréd és Rókusfalvy Lili lesznek, A Dal 2020 honlapját, Adal.hu-t, valamint a Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, így már az adások előtt meg lehet ismerkedni az indulókkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.