Kigyulladt a délvidéki gyökerű budapesti társulat kisbusza

A legújabb információk szerint nyest rághatta meg azt a kábelt, amely a tüzet okozhatta abban a kisbuszban, amelyben a délvidéki gyökerű budapesti társulat, a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház műszaki csapata utazott szombat éjszaka.

2021. 06. 15. 20:05
null
Az Udvari Kamaraszínház társulata Forrás: Andrássy Ariel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Tizenkilenc című előadás után utoljára a műszak kisbusza indult el szombat éjszaka Zalaegerszegről, és amikor a Kőröshegyi völgyhídra értek, hirtelen lángolni kezdett a motor – mondta lapunk kérdésére Szigeti Réka, az Udvari Kamaraszínház dramaturgja.

Szigeti Réka, a színház dramaturgja
Fotó: Andrássy Ariel

Hozzátette, a három kolléga azonnal a színházi technikai berendezések, jelmezek, díszletek kipakolásába kezdett, amelyeket maradéktalanul sikerült megmenteniük, míg a színpadmester személyes dolgai, iratai az ő tulajdonában lévő kisbuszban égtek. – A busz teljes mértékben kiégett – mondta Szigeti Réka, aki arról is szólt, hogy Nédó Olga kulturális vezető szervezte a mentést.

Az Udvari Kamaraszínház társulata
Fotó: Andrássy Ariel

– Féltünk attól is, hogy felrobban a busz, amely egyébként jó műszaki állapotban volt. Mostani információink szerint valószínűsíthető, hogy egy nyest rágta meg az olajkábelt, és a kifolyó olaj okozhatta a tüzet – magyarázta a színház dramaturgja.

Stelly Zsófi és Csomor Csilla a Tizenkilenc című előadásukban
Fotó: Andrássy Ariel

A délvidéki gyökerű budapesti társulat következő előadása, a Zergetánc júliusban a Gyulai Várszínházban látható majd, és készül két új előadásuk is, az egyik a Don-kanyarról szól, címe Sors-kanyar, a másik pedig báró Orczy Emma A Vörös Pimpernel című regényét dolgozza fel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.