Kihirdették a PesText fesztivál írópályázatának közönségdíjasát

Miklya Luzsányi Mónika nyerte el a közönségdíjat a PesText fesztivál RESET – az irodalom most is összeköt írópályázatán – olvasható a szervezők MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Forrás: MTI2020. 08. 13. 18:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, a közönségszavazására 1243 szavazat érkezett. Miklya Luzsányi Mónika kiegyenlített versenyben 222 szavazattal lett a nyertes A cafka című pályamunkával, amely a https://pestextfestival.hu/palyazat-nyertesek/ linken olvasható. A közönségdíjas munka magyar és angol nyelven is megjelenik – írják a szervezők.

Mint kiemelik, a szeptember 22-én kezdődő PesText fesztivál vendége lesz a tervek szerint Catarina Sobral, aki 2014-ben elnyerte a Bolognai Gyerekkönyv Fesztivál illusztrációs nagydíját, valamint Lisbeth Zwerger osztrák illusztrátor is, akinek 1990-ben ítélték oda az Andersen-díjat. A fesztivál online bejelentkezésekkel és streameléssel is készül, web- és Facebook-oldalukon is követhetők majd a beszélgetések.

A fesztiválon olyan alkotók fordulnak meg, mint Borisz Akunyin, Alena Mornstajnova és Lukasz Orbitowski.

Borisz Akunyin grúz származású orosz író, irodalomtörténész és japanológus, akinek legsikeresebb sorozata, a hazánkban is közkedvelt, Fandorin nyomozásait elbeszélő többrészes írása.

Alena Mornstajnova az egyik legnépszerűbb cseh író, akinek magyar nyelven is megjelenik Hana című regénye a PesText fesztiválra.

Lukasz Orbitowski lengyel író, újságíró a horror, a fantasztikum és az alternatív történelem világából indulva vált a lengyel vidék sötét közelmúltjának hangjává. Idén jelenik meg magyarul Kultusz című műve.

Catarina Sobral portugál illusztrátor és író. Többféle vizuális technikával alkot, a felületek és minták gazdag játékát alkalmazza kétdimenziós grafikai munkáiban. Magyarul is megjelent Az én nagyapám című könyve elnyerte a 2014 évi Bolognai Gyerekkönyv Fesztivál illusztrációs nagydíját. A PesText fesztiválra új könyve érkezik magyarul.

Lisbeth Zwerger Andersen-díjas osztrák illusztrátor, stílusát a 19. századi angol illusztrátorok befolyásolták. Többek között a Biblia – A legszebb történetek gyerekeknek című könyvet illusztrálta.

A fesztivál további programja a https://pestextfestival.hu oldalon érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.