Marvin szobája kulcslyukon át

Kovács Gábor Attila rendezésében és Várkonyi Zoltán dramaturg és fordító munkájának köszönhetően maníroktól mentes, természetes színészi játékkal bemutatott drámát kapunk.

Szekáry Zsuzsanna
2019. 05. 13. 7:05
null
Mély sebek és emlékek törnek elő a találkozáskor Fotó: Molmik Photography
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pinceszínház különleges darabbal rukkolt elő, a fiatalon elhunyt amerikai író, Scott McPherson Marvin szobája című drámájával. Bessie (Juhász Réka) életét az ágyhoz kötött, beteg édesapja, Marvin (akinek csak a hangját halljuk) és bogaras nénikéje Ruth (Takács Kati) ápolásával tölti. A monoton és embert próbáló hétköznapokat kettétöri, hogy Bessinél leukémiát diagnosztizálnak. Egyetlen esélye a túlélésre húsz éve nem látott húga, Lee (Börcsök Enikő) és az elmegyógyintézetből éppen kiengedett fia, Hank (Gombos Krisztián), akik elindulnak Floridába, hogy kiderítsék, alkalmasak-e csontvelődonornak. A két testvér találkozása feszült és kellemetlen, mély sebek és emlékek törnek elő belőlük. Hank anyja rossz nevelése és a köztük lévő nem megfelelő kommunikáció miatt haragos és cinikus, ezért vonakodik a vizsgálattól.

Mély sebek és emlékek törnek elő a találkozáskor
Fotó: Molmik Photography

Kovács Gábor Attila rendezésében és Várkonyi Zoltán dramaturg és fordító munkájának köszönhetően maníroktól mentes, természetes színészi játékkal bemutatott drámát kapunk, mintha csak egy kulcslyukon át néznénk be egy család életébe. A szereplők közötti feszültséget, az életük döntéseinek valódi okaira való ráeszmélést, a félelmet a betegségtől és a haláltól üdítően tompítják a jól eltalált, komikus, sokszor abszurd helyzeteken keresztül feltárt, életszerű jelenetek és párbeszédek.

A Marvin szobája egy nagyon mély mondanivalójú darab, tele megható és belsőséges jelenetekkel, amelyek elgondolkodtatják és felhívják a néző figyelmét az élet törékenységére, a szeretet, a család, az összetartozás, a felelősségvállalás és a megbocsátás fontosságára. A történetből 1996-ban Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt film készült Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Diane Keaton és Robert De Niro főszereplésével.

A Marvin szobáját a nyári szünet előtt még holnap lehet megtekinteni, de a Pinceszínház ősztől újra műsorára tűzi a nem mindennapi alkotást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.