Művészeti aukció segíti a Covid-árvák támogatására létrehozott alapítványt

A közösségi felajánlások mellett egy képzőművészeti árverés is támogatja a Regőczi István Alapítványt, amelynek missziója a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekek és családjaik megsegítése. A rendhagyó aukcióról a kuratórium elnöke, Herczegh Anita és az egyik kiállító, Nagy Boglárka festőművész tájékoztatta az M2 Petőfi TV nézőit az Én vagyok itt! című műsorban.

Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda2021. 06. 03. 15:55
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a Covid-árvák megsegítésére hívta életre a Regőczi István Alapítványt. Magyarországon közel ötszáz család érintett, nyolcszáz gyerek lett árva vagy félárva a koronavírus-járvány következtében, számukra gyűjtenek elsősorban pénzbeli támogatást az alapítvány szervezésével.

„Bár az elhunyt szülők szeretetét, ölelését nem tudjuk pótolni, de az anyagi támogatással szeretnénk kicsit rendezettebbé tenni a családok helyzetét. A célunk, hogy a gyerekeket egészen felnőtté válásukig, 18 éves korukig segíteni tudjuk” – fogalmazott Herczegh Anita, a kuratórium elnöke.

Az Én vagyok itt!-nek adott interjúból az is kiderült, hogy az alapítvány munkatársai jelenleg a családok szükségleteinek felmérésén dolgoznak a különböző gyermekjóléti és családsegítő központok, valamint a karitatív szervezetek bevonásával. Az anyagiakon felül többek között sportolási lehetőséget, ösztöndíjakat, pszichológiai támogatást biztosítanak a számukra, az özvegyeknek pedig akár jogi segítséget is nyújtanak.

A hiánypótló kezdeményezést támogatja egy izgalmas kiállítás és előadás a badacsonyi Hableány étteremben, ahol 2021 nyarán kortárs festők tárlata nyílt meg.

A kiállítók között szerepel Nagy Boglárka festőművész, aki az esemény hivatalos megnyitóján, a badacsonyi mólón, élőben készített el egy alkotást. Ez a festmény kerül aztán a kiállítás középpontjába, amelyre online, illetve személyesen a helyszínen is lehet majd licitálni. Az aukció során befolyt összeget a Regőczi István Alapítvány kapja, ezzel is felhívva a figyelmet a tragikus sorsú gyermekek megsegítésének fontosságára. További részletek az Én vagyok itt! idézett adásában láthatók.

Hétfőtől szombatig minden este 21.05-től Én vagyok itt! az M2 Petőfi TV-n, meghökkentő témákkal, sikeres fiatalokkal, izgalmas beszélgetésekkel, élő koncertekkel és kihagyhatatlan zenészinterjúkkal.

Kiemelt kép: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.