Ne csak értsük, tegyünk is a természetért!

Idén tízéves a Varázslatos Magyarország nevű fotópályázat, ami arra ösztönzi az embereket, hogy menjenek ki a természetbe, és örökítsék meg az ország nemzeti parkjainak szépségeit, kapják lencsevégre az ott élő növény- és állatfajokat. A fotópályázatra egész évben, változatos témákban lehet nevezni, a legszebb alkotásokat pedig a Varázslatos Magyarország évente egy gyönyörű fotóalbumban és egy nagy volumenű kiállításon tárja a közönség elé. Hasonló címmel nyomtatott magazint is ki fognak adni, amire már elő lehet fizetni.

Izsó Zita
2020. 02. 17. 10:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Varázslatos Magyarország (VM) online hírportálján a természetvédelem és természettudomány területeinek legrelevánsabb híreit gyűjti össze és tárja a közönség elé. A „Ma egy fészek, holnap az óceán!” természetvédelmi akciósorozatában természetjáró és fotós közösségével az ország nemzeti parkjait végigjárva olyan feladatokat lát el, amelyekre a parkoknak nem marad idejük, energiájuk. A 10. évfordulót a VM egy igazi különlegességgel ünnepli: eddigi működésük legfontosabb mérföldköveként nyomtatott magazint indítanak, hogy a természetfotós-pályázat csodálatos művei és a természetvédelemmel kapcsolatos tudás, hírek és események az ország minden otthonába hazavihetők legyenek.

A Varázslatos Magyarország fotós- és természetvédelmi magazin negyedévente, 80 oldalon jelenik majd meg. A magazin országunk természeti értékeit mutatja be természetvédelmi szakértők és természettudósok írásain, valamint kiemelkedő természetfotósok munkáin keresztül. A természetvédelmi rovatban az olvasók értékes tudást kaphatnak a nemzeti parkok állat- és növényvilágában zajló történésekről, az ország tájegységeiről, valamint a természetvédelem égető kérdéseiről és az ebben betöltött saját szerepükről. A természettudományos rovatban aktuális tudományos kutatásokat és kérdéseket járnak körül a szerzők, a természetfotós rovatban pedig tehetséges fotósok mutatkoznak be.

További különlegesség, hogy terep- és asztalimunka-műhelyeikben jól hasznosítható fotóstippeket és -trükköket, továbbá technikai ismereteket is közölnek majd a szerzők. A kitekintő rovat a természethez kapcsolódó kulturális és pszichológiai témákkal, valamit olyan ökológiailag fontos kérdésekkel foglalkozik majd, mint például a táplálkozás vagy a hulladékgazdálkodás. A magazin képi világának különlegessége, hogy szinte teljesen a pályázók és a szerzők képeivel illusztrálják a cikkeket.

Az auditáltan karbonsemleges nyomdai gyártással készülő magazin célkitűzése, hogy átfogó módon és szakmai körültekintéssel foglalkozzon azokkal a témákkal, amelyek érdekelhetik és érinthetik mindazokat, akiknek fontos, hogy minél többet értsenek, tudjanak és tehessenek a természetért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.