Online nyitja meg trianoni emlékgalériáját a Nemzeti Múzeum

Össznemzeti fotókiállítást rendez az 1920-ban elszakított országrészek fotóiból a Magyar Nemzeti Múzeum.

Magyar Nemzet
2020. 06. 02. 15:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából össznemzeti fotókiállítást rendez az 1920-ban elszakított országrészek kulturális, művészeti kincseinek fotóiból a Magyar Nemzeti Múzeum. A tárlat fényképeit a járvány miatt csak ősszel teszik ki a nemzeti összetartozást is szimbolizáló múzeum kerítésére.

Addig is a múzeum virtuális fotógalériával mutatja be a kiállítás anyagának egy részét. Az Összetartozás éve virtuális fotógaléria, mint írják, „a magyar nép tehetségének és alkotóvágyának töretlenségét hívatott bemutatni, arra figyelmeztet, hogy a magyarság szellemi egységének megőrzéséért tenni kell, és tovább kell adni a közösség élő kulturális örökségét.”

A kiállításon a közlemény szerint Trianon 100. évfordulóján arra emlékeztetnek, hogy „a térség jövője az összefogásban van, és a Kárpát-medence kulturális öröksége minden itt élő nép oszthatatlan közös tulajdona.”

Az Összetartozás éve virtuális fotógaléria hat héten keresztül, 2020. június 4-től július 9-ig hetente frissülő tartalommal lesz látható – Varga Benedek a Nemzeti Múzeum főigazgatója 2020. június 4-én 16.30 perckor nyitja meg a múzeum közösségimédia-oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.