Összművészeti családi fesztivál Dunakeszi szabadstrandján

A szervezők a gazdag programsorozaton túl tehetségkutató versenyt is rendeznek augusztus 14. és 23. között. amelyre augusztus 10-ig lehet jelentkezni.

Magyar Nemzet
2020. 08. 04. 19:32
null
A szervezők Magyarország közkedvelt fiatal előadóit nyerték meg a programsorozatnak Forrás: Fissz feszt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország közkedvelt fiatal előadóit, színészeit, zenészeit nyerték meg a szervezők a Dunakeszin lassan egy hete elkezdődött új, összművészeti családi fesztiválnak. A Dunakeszi szabadstrandján frissen megépült fiatalok szabadtéri színpadán többek között népzenei, könnyűzenei koncerteket, valamint bábszínházi, felolvasószínházi előadásokat és irodalmi programokat kínálnak, de nem fog hiányozni az operett, a musical, és a kabaré műfaja sem a Fissz fesztről, a Fiatalok szabadtéri színpadának fesztiváljáról.

A szervezők Magyarország közkedvelt fiatal előadóit nyerték meg a programsorozatnak
Fotó: Fissz feszt

A Fissz feszt létrejötte egy régi barátságon, két fiatalember közös munkáján alapul: Gaál Attila Csaba színművész, rendező és Bondár Viktor, a Dunakeszin nagy népszerűségnek örvendő Mi a Kavics strandbisztró séfje és egyik tulajdonosa évek óta tervezték, hogy a vidéki kulturális és művészeti élet fellendítésének érdekében létrehoznak egy kifejezetten fiatal művészeket és alkotókat bemutató fesztivált.

A fesztivál első napjaiban többek között Parragi Rebeka bluesestje, Lee Olivér gitárjátéka, Pásztor Márk együttese és Károlyi Krisztián koncertje varázsolta el a közönséget, Szélinger Anna CéAnne pedig a soul, az r’n’b és egy kis karibi zenei fűszer keverékével tárta a nézők elé saját és kedvenc dalait. Az izgalmas kezdet után augusztus 5-én szerdán este hat órától Báró Maszkura Kultúrorgiáját, vagyis Biró Szabolcs, a Maszkura és a Tücsökraj zenekar frontemberének irodalmi koncertjét, este fél nyolctól pedig A vadász esélye színházi alkotóközösség kedvenc verseit hallgathatják az érdeklődők. Augusztus 6-án csütörtökön este hattól Kifordulás címmel Molnár Bence színművész, a Jászai Mari Színház tagjának egyszemélyes eposzparódiája kerül a színpadra, Petőfi Sándor A helység kalapácsa című műve nyomán. A következő napon este héttől ismét Pásztor Márk színművész, zenész méltán várt Cseh Tamás-estjével, ezúttal egy szál gitárral érkezik a fiatalok szabadtéri színpadára, hogy augusztus 9-én vasárnap délután két órától már egy hamisítatlan családi, bábszínházi előadás várja a kicsiket és nagyokat egyaránt: Barna Zsombor bábszínművész előadásában Vitéz László menyecskét keres. A jövő hét minden napjára jut tartalmas program, csak ízelítőül: Gogol Egy őrült naplója monodráma változata Ács Tamás előadásában, Nagy Istvánnak, a Kassandra frontemberének önálló gitárestje, Disney-délután, slam poetry verseny és az események augusztus 23-ig folytatódnak.

A szervezők a fenti, gazdag programsorozaton túl augusztus 14. és 23. között tehetségkutató versenyt is rendeznek, amelyre 10 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik szeretnek énekelni, zenélni, táncolni, verset mondani. Jelentkezni bármilyen műfajjal és stílussal, néhány soros bemutatkozással, fotókkal, esetleg videóval augusztus 10-ig a [email protected] e-mail-címen lehet. A jelentkezők találkozhatnak fiatal, országosan elismert, népszerű zenészekkel, színészekkel, táncosokkal, a legtehetségesebb fellépők pedig oklevelet kapnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.