Ruben Brandttól művészetet tanulni

Sajátos művészettörténeti weboldal indult a Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés animációs mozi gazdag műtárgy anyagát jelentő, újraértelmezett művészeti alkotások nyomán.

Szilléry Éva
2019. 06. 15. 8:04
null
Vénusz születése – a gyűjtő egyik zsákmánya Forrás: Okosmozi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajátos művészettörténeti weboldal indult a Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés animációs mozi gazdag műtárgy anyagát jelentő, újraértelmezett művészeti alkotások nyomán.

A Milorad Kristic rendezte, tavaly bemutatott Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs játékfilmben mintegy háromszáz művészeti alkotás és annak eredetije válik a sztori részévé. A dinamikus akciófilm mögött tehát komoly művészettörténeti tudásanyag rejlik.

Vénusz születése – a gyűjtő egyik zsákmánya
Fotó: Okosmozi.hu

A film animációs rendezője, László Marcell lapunknak arról beszélt, hogy mivel az alkotók korábban könyvbe foglalták a filmben szereplő összes műalkotást, így adta magát, hogy a diákok által is jól hasznosítható online tudástár szülessék belőle, ez lett az Okosmozi.hu. Mint mondta, egy ügyes csel az egész: a néző elindul egy úton, és az érdeklődésének megfelelően jut el a pontosabb információkig. Ő maga dolgozta ki az információs mátrixot a grafikai megjelenítéstől addig az útig, ami egy könnyed művészeti átirattól egy szócikk elkészülésééig tart.

Mint arról korábban írtunk, közel 2700 középiskolás látta eddig díjmentesen az Emberi Erőforrások Miniszté­riuma által támogatott Enjoy Art! program részeként Milorad Kristic filmjét az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Ennek a programnak a másik pillére a szóban forgó online tudástár. A vetítéssorozat szeptembertől folytatódik. A támogatók azt remélik, hogy az ország mind több középiskolája bekapcsolódik a szórakozva tanulás lehetőségét kínáló programba, és diákjai közelebb kerülnek a képző- és előadó-művészetekhez, a dizájnhoz és az építészethez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.