Hun sírlelet is megnézhető az Ősök napján

Az első, Erdélyben talált lovas hun temetkezés sírleletét is bemutatják az idei Ősök napján, amelyet augusztus 16. és 18. között Bugacon rendeznek meg.

Forrás: MTI2019. 08. 13. 18:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíró András Zsolt azt mondta, hogy az első, Erdélyben talált lovas hun temetkezés eredeti maradványait bemutató sírlelet mellett fegyver-, ékszer- és arcrekonstrukciókat is láthatnak az érdeklődők az Attila sátrában rendezendő antropológiai és régészeti kiállításon.

A sátor a világ legnagyobb jurtája lesz: 25 méter átmérőjű és 7 méter magas – tette hozzá.

Az eseményen több mint 50 hagyományőrző és sportesemény mellett ismeretterjesztő kiállítások és előadások, valamint több tucat koncert is várja az érdeklődőket Bugacon. Újdonság lesz az idei rendezvényen, hogy először tartanak nomád felvonulást, amelyen több száz lovas szekerekkel, tevékkel, bivalyokkal és családtagjaikkal korhűen idézi meg a magyarok bejövetelét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.