Szófiában díjazták az Akik maradtak című filmet

Az Akik maradtak filmkritikusi díjat, valamint a látványvilágáért elismerő oklevelet kapott a 24. Szófiai nemzetközi filmfesztiválon. Az egész estés mozit Tóth Barnabás rendezte, a forgatókönyvet pedig Muhi Klárával közösen írta.

Szilléry Éva
2020. 07. 08. 16:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veszélyhelyzetre való tekintettel virtuálisan és részben szabadtéri vetítéseken zajlott a 24. Szófiai nemzetközi filmfesztivál, amely 48 ország 111 filmjét mutatta be. A mustra filmkritikusi zsűrije Fipresci Tóth Barnabás filmjét rangos díjjal jutalmazta, a fesztivál nemzetközi zsűrije pedig elismerő oklevéllel jutalmazta a film látványvilágát, Rajk László utolsó munkáját.

Az Akik maradtak a második világháború Budapestjén játszódik, egy különös barátság története a holokauszt idején megrázott családok drámájának árnyékában. A filmet, amely számos nemzetközi fesztiválra jelöltek, F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve ihlette, forgatókönyvét pedig Tóth Barnabás rendező és Muhi Klára jegyzik.

Az Akik maradtak című munkát az Amerikai Filmakadémia a legjobb idegennyelvű filmek esélyesei közé válogatta decemberben, az amerikai mozik is sikerrel vetítették.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.