Többnapnyi játék a gyermekek ünnepére

Jó lehet mostanság gyereknek lenni – ötlik fel az emberben, ha látja az idei gyermeknapi programkínálatot. Ugyanis mostanában ez már nem csupán egy lufis délután vattacukorral vagy fagyival.

Magyar Nemzet
2019. 05. 26. 7:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó lehet mostanság gyereknek lenni – ötlik fel az emberben, ha látja az idei gyermeknapi programkínálatot. Ugyanis mostanában ez már nem csupán egy lufis délután vattacukorral vagy fagyival, hanem egy egész hétvégényi játéklehetőség, kulturális intézmények és civil szervezetek sokasága kínál ilyenkor számtalan ingyenes programot is. Ezek közül a legnagyobb a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest önkormányzata által, immár huszonkilencedik alkalommal megszervezett városligeti, ingyenes gyermeknapi rendezvény, amelyen 45 helyszínen, három színpadon népszerű művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket egész hétvégén.

Gazdag kínálattal rukkolt elő a Müpa is: vasárnap a színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok mellett lesz itt királyi várjáték, camera obscura, óriás malomtársas, célbadobók, horgászat, teknőben mosás, golyófutampálya, madárfelismerő és számos kézműves-foglalkozás is.

A Vasúttörténeti Parkban rendezik meg a DM-gyermeknap kétnapos programját, amelyen koncertet ad Halász Judit, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Kifli zenekar és Szalóki Ági, valamint látványos bábelőadások, közlekedésbiztonsági bemutatók és játékok szórakoztatják a látogatókat. A rendezvényre a belépés 14 éves kor alatt ingyenes. A járművek rajongóinak az óbudai autóbuszgarázs szombati nyílt napjára is érdemes ellátogatniuk.

A Csodák Palotájában összefonódik a tudomány és a mese világa: izgalmas kísérletek, foglalkozások és játékok az M2 gyerekcsatorna fantáziavilágával és sztárjaival együtt várják a látogatókat vasárnap.

Számtalan lehetőséget kínál a Balaton környéke is. A Balatoni Hajózási Zrt. például varázshajókat indít, amelyek fedélzetén bűvészek is lesznek. Balatonföldváron óriásbuborék-fújó versenyt, Zamárdiban pedig kutyás gyereknapot tartanak. Fonyódon egy egész huszártábort állítanak fel a gyerekeknek, Siófokon pedig egész hétvégén különleges állatos programokkal várják a gyerekeket.

A közelgő gyereknap alkalmából harmincnégy ingyenes, online nézhető animációs filmet és sorozatot ajánl a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Mediatanacs.blog.hu. oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.