Új műsorvezetőt kap az egyik népszerű kulturális podcast

Az ország egyik népszerű kulturális podcastja új műsorvezetőt kap. Szabados Ági, a Lapozz a 99-re! eddigi háziasszonya Vecsei H. Miklós színész-rendezőnek adja át a képzeletbeli stafétabotot.

Magyar Nemzet
2021. 02. 23. 13:10
null
Szabados Ági és Vecsei H. Miklós Forrás: Lapozz a 99-re!
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lapozz a 99-re! hazánk egyik népszerű kulturális podcastja, amely könyvekről és a könyvek mögötti történetekről szól. A produkció új műsorvezetőt igazolt: márciustól Vecsei H. Miklós beszélget a meghívott vendégekkel. A hírt a podcast eddigi háziasszonya, Szabados Ági jelentette be a műsorban, és így köszöntötte a rendhagyó, 75. epizódban új szerepkörében Vecseit:

– Boldog vagyok, mert szerintem egy méltó folytatása lesz a Lapozznak, hogy te veszed át. Nagyon szeretem a gondolataidat.

Szabados Ági és Vecsei H. Miklós
Fotó: Lapozz a 99-re!

A színész-rendező elárulta: úgy érzi, hogy egy kicsit be volt zárkózva a színház világába, de sok más szféra érdekli, többek között a szociális témák, a komolyzene vagy éppen a könyvek. – Szeretném a spektrumomat tágítani, úgy, hogy olyan embereket mutatok be, akik nagyon izgalmas dolgokkal foglalkoznak – mondta. – A Lapozzban próbálom majd rávezetni a hallgatókat, hogy vegyék észre, ha az időt nem tartalmasan töltik. Olyan témákkal szeretnék foglalkozni, amelyek engem is érdekelnek, csak mondjuk eddig nem volt rájuk időm.

Márciustól nemcsak a műsorvezető személye, hanem az adások vizuális és zenei arculata is megváltozik. Viszont a podcast küldetése továbbra is az, hogy tartalomtól és műfajtól függetlenül az olvasás hasznosságát hirdesse. Az írók és az olvasók egy-egy epizódban a megszokottak szerint hosszabban beszélgetnek majd a fő témáról, a könyvekről, valamint azok szerzőiről, azt követően pedig a kulturális élet, a média ismert szereplői válaszolnak az olvasással kapcsolatos személyes kérdésekre és tippeket is adnak, hogy mit érdemes olvasni a szabadidőnkben.

– Nagyon köszönjük Áginak ezt a majdnem két évet, amit rengeteg munkával, energiával és szeretettel töltött meg. A produkciót a hallgatók eddig összesen 665 ezer meghallgatással tüntették ki, és egy közel ötvenezres közösség épült köré – nyilatkozta Román Balázs, a műsort készítő Betone Studio kreatív producere. A megújult Lapozz a 99-re! első epizódját március második hetétől érhető el az ismert podcast-lejátszókon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.