VOLT világsztárokkal, de új helyszínen Sopronban

Új helyszínen, a korábbi szomszédságában rendezik meg az idei, 27. Telekom VOLT Fesztivált, amely június 25-én nyitja meg kapuit.

Magyar Nemzet
2019. 06. 13. 14:24
null
A Lővér kempingben nem volt lehetőség fejlesztésekre Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új helyszínen, a korábbi szomszédságában rendezik meg az idei, 27. Telekom VOLT Fesztivált, amely június 25-én nyitja meg kapuit – jelentették be tegnap a budapesti sajtótájékoztatón. Lobenwein Norbert alapító elmondta: a fesztivál 1993-ban indult a Soproni Sportcentrum területén, amelyet hamar kinőtt a rendezvény. Onnan költözött a Lővér Kempingbe, amely 2018-ig több szomszédos területtel együtt adott otthont a VOLT-nak. Itt nem volt lehetőség fejlesztésekre, azonban 2016-ban Sopron a Modern városok program keretében egymilliárd forint értékű támogatást kapott egy szabadtéri fesztiválhelyszín kialakítására – mondta az alapító.

A világ egyik legzseniálisabb gitárosikonja, Slash már másodszor játszik a fesztiválon, csakúgy, mint a Papa Roach, de jön a fékezhetetlen energiával tomboló Slipknot, a legendás kaliforniai hiphopcsapat, a Cypress Hill, az újra aktívan koncertező Ugly Kid Joe, a svéd dance metal/metalcore zenekar, az Amaranthe, az ismét az eredeti, trió felállásban turnézó Black Eyed Peas pedig az összes slágerét elhozza a VOLT közönségének.

A Lővér kempingben nem volt lehetőség fejlesztésekre
Fotó: Bach Máté

– A Telekom VOLT Fesztivál EDM fronton is erős: olyan előadók ígérnek felejthetetlen partykat, mint a Grammy-díjra is jelölt Robin Schulz, a Lost Frequencies, Parov Stelar, Martin Solveig, a Friction, a Kollektiv Turmstrasse, de a finomabb zenét kedvelőkre is gondoltak a szervezők, így a Kruder & Dorfmeister, a Nouvelle Vague vagy az olasz származású amerikai dalszerző zseni, Laura Pergolizzi, azaz LP is koncertezik majd Sopronban – sorolta a szervező.

Az utóbbi évtized egyik legnagyobb sikersztorija a Halott Pénzé, amely június 29-én, ünnepli a 15. születésnapját a fesztiválon. Retróbuli is lesz: jön a 2 Unlimited, a Culture Beat, a Sash!, a magyarok közül pedig a Kozmix, a Hip Hop Boyz, Náksi, Betty Love, az UFO és DJ André.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.