info
Esterházy Jánoszarándoklat

Esterházy-zarándoknap Alsóbodokon

Isten szolgája, Esterházy János mártírhalálának 66. és Paulisz Boldizsár, az Esterházy János Zarándokközpont alapítója elhunytának 5. évfordulója alkalmából a közép-európai népek megbékélésének és kiengesztelődésének szándékával szervez zarándoknapot az Esterházy János Zarándokközpont szeptember 16-án a felvidéki Alsóbodokon.
locationEsterházy János Zarándokközpont, Alsóbodok
clockszeptember 15. péntek 17:30 - szeptember 16. szombat 18:00

Szeptember 15-én, pénteken 17:30-kor zarándokszentmise várja az érkezőket. Ezt követi Örömút címmel Párkányi Raab Péter Kossuth-díjas szobrászművész fotókiállítása, amelyet Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész nyit meg. Este kilenctől esti gyertyafényes keresztútjárás, majd imavirrasztás lesz a békéért.

Szombaton, az Esterházy János Zarándokközpont búcsúnapján, Babindál község Szent Imre-templomától indulnak a harmadik Esterházy János gyalogos zarándoklat résztvevői. Érkezésük az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpontba 11 órakor várható, ahol lelki program várja a résztvevőket. 

Délután Esterházy Jánosról szóló versekkel és az elfeledett szentekről szóló litániával bővített szakrális énekbemutatóval lép fel a Fölszállott a páva tehetségkutató vetélkedő két győztese, Haraszti Júlia és Haraszti Mária. Utána keresztút-járás és az Esterházy János-emlékérem ünnepélyes átadása következik, majd 15 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be, amelynek főcelebránsa a cseh prímás delegátusa, Zdeněk Wasserbauer prágai segédpüspök lesz. A szentmisét Esterházy János lelki üdvéért ajánlják fel. A napot a nagycétényi citerazenekar koncert fellépése zárja. Az ünnepi szentmisét élő egyenes adásban közvetíti a felvidéki és a magyarországi Mária Rádió.

Regisztráció: [email protected]

 

 

További program lehetőségek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.