Medvebocsot nézett kutyakölyöknek egy japán férfi

Kölyökkutyának hitt egy medvebocsot egy parkban sétáló japán férfi, az anyamedve rátámadt.

Forrás: MTI2020. 10. 19. 14:20
null
Niigatában medveveszélyt hirdettek, miután egy kertjében dolgozó 73 éves nőt halálra sebzett egy fekete medve Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kölyökkutyának hitt egy medvebocsot egy japán férfi Niigata prefektúra egy parkjában, az anyamedve rátámadt. A férfi az Icsisima Tej parkot látogatta meg, amikor a főbejárat közelében észrevett – feltételezése szerint – egy helyes kiskutyát. Amikor meg akarta simogatni, a háta mögül egy medve támadt a gyanútlan sétálóra.

Szerencséjére az anyaállat gyorsan elengedte a férfit, akinek nem esett baja, csak a ruháját szakította el a ragadozó.

A medvebocsot megsimogató férfin kívül a parkban sétáló, nagyjából tucatnyi turista és az ott dolgozók biztonságos helyre menekültek, a park hétfő estig zárva marad.

A prefektúrában április óta kilenc embert ért fekete medve támadása
Fotó: Flickr

Niigatában medveveszélyt hirdettek, miután egy kertjében dolgozó 73 éves nőt halálra sebzett egy fekete medve.

A prefektúrában április óta kilenc embert ért fekete medve támadása. Szakértők szerint téli álmuk előtt azért közelítik meg a medvék egyre gyakrabban az emberi településeket, mert a hegyi erdőkben nem találnak elég bükkmakkot. Ezenkívül egyre több környék néptelenedik el a lakosság elöregedése miatt.

Medvét láttak Miskolcon vasárnap, a villamossíneken sétált

Medvét észleltek a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap éjjel. Pontosan 0:38-kor tűnt fel a Testvériség utcán, majd a villamossíneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, majd 0:49-kor az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből.

A rendészek értesítették a rendőrséget, az önkormányzat pedig haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Vadaspark szakembereivel – számolt be róla az Origo.

Néhány nappal korábban a Lyukóvölgyben a lakosok figyeltek fel medvenyomokra az esőtől felázott, sáros talajon. A magyar tanyán, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak.

Az önkormányzat arra kérte a polgárőrséget és a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársait, hogy a területen járőrözve fokozottan hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy a medvét kerülni kell. A medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.