Pandakölyök született a washingtoni állatkertben + videó

Az érdeklődők az interneten is követhették az utód világrajöttét szombat hajnalban.

Forrás: origo.hu2020. 08. 23. 11:13
null
Tajpej, 2020. augusztus 12. A Tajpeji Állatkert által közreadott képen Zsou Zsou, az állatkert pandabocsa anyjával, Jüan Jüannal 2020. augusztus 12-én. Kína 2008-ban ajándékozott egy pandapárt: a hím Tuan Tuant és Jüan Jüant az állatkertnek, az elsõ kölykük, Jüan Caj 2013-ban, a második, Zsou Zsou 2020. június 28-án született. MTI/EPA/Tajpeji Állatkert Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszületett a washingtoni állatkert legújabb pandakölyke – a hírt az intézmény a Twitteren jelentette be, de az érdeklődők az interneten is követhették az utód világrajöttét.

Az állatorvosok a vemhes Mej Hsziangon pár napja végzett ultrahangos vizsgálat alapján úgy vélték, hogy hamarosan megszülethet a kölyök. A nagy pillanat végül szombat hajnalban következett be – írja a Origó.

A 22 éves Mej Hsziangot májusban mesterségesen termékenyítették meg, az apa a szintén a washingtoni állatkertben élő 23 éves Tien-Tien. A pandák karámját lezárták a látogatók elől, hogy Mej Hsziang nyugalomban várhassa bocsa érkezését, de az érdeklődők kamerák segítségével 24 órán át élőben követhetik a történéseket az interneten.

A pandamama 2000-ben érkezett Kínából a washingtoni állatkertbe és eddig már négy kölyke született. Decemberben egyébként Mej Hsziang és Tien-Tien is visszakerül Kínába.

Gondolták volna? A koronavírust a pandák is megszenvedik

A kanadai állatkert légi úton, Kínából szerzi be a bambuszt, ám a járvány miatt leállt a légi forgalom, és nem tudják megvásárolni a szükséges élelmet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.