időjárás 18°C Csaba 2022. július 6.
logo

Fekete-Győr ámokfutása

Faggyas Sándor
2021.04.19. 07:00
Fekete-Győr ámokfutása

Ha valaki az elmúlt három-négy év során újra és újra, sokadjára is megkérdezte a Momentum-vezér kapcsán, hogy lehet-e ennél mélyebbre süllyedni, és volt olyan naiv és/vagy mazochista, hogy még mindig nem adta fel, Fekete-Győr Partizánnak adott pénteki interjúja után alighanem bedobta a törölközőt.

Találóan írja a Mandiner újságírója, hogy Fekete-Győr András elment megsemmisülni Gulyás Mártonhoz, és az egyórányi szekunder szégyent csak fokozza a Momentum-elnök utólagos magyarázkodása.

Ami azért is tömör és velős megállapítás, mert Fekete-Győr fehér lepedőjét így mosta Facebook-oldalán egy nappal később: „Sokan írjátok, hogy ég és föld az eredeti, vágatlan Partizán interjú, és a tegnap kikerült összevágott verzió.” Ezért arra buzdítja követőit, hogy hallgassák, illetve nézzék meg az eredeti, vágatlan interjút.

Erre az egyik kommentelő ezt írta: „Te jogász vagy. Miért nem rögzítettétek, hogy csak a vágatlan verziót lehet nyilvánosságra hozni? Valami nem kerek.” Egy másik meg ezt: „Ez az erőlködés, Andrej, ez az erőlködés, inkább tanuljon meg románul, ott túl hátha hasznát veszik, mert mi itt nem nagyon!”

Talán leginkább az a hozzászóló találta fején a szöget, aki így összegzett: „Nem mentegetőzni kell, hanem tükörbe nézni. Hiába a hosszabb vágatlan verzió, az sem ad választ a hebegés habogásra és a már-már bugyuta asszociációkra vagy magyarázatokra sem. Fekete nem rendelkezik miniszterelnöki kvalitásokkal ezt végre bizonyította. Ripacsnak viszont tökéletes, de pont az ilyen politikai aktorok azok, akik elriasztják a párt nélküli választókat az ellenzéktől.”

Ezek szerint már azok a naiv és/vagy mazochista honpolgárok is, akik eddig még nem csömörlöttek meg Fekete-Győr produkcióitól, rájöttek arra, hogy a mindent és mindennek az ellenkezőjét állító és ígérő, infantilisan gagyogó, mindenkit becsapó, lumpenvagányként összevissza fenyegetőző figura elvileg sok mindenre alkalmas lehet, de egyre biztosan nem: hogy közhatalmi pozícióban másokat képviseljen, pláne vezessen.

És ezen már az sem segít, ha egyszer végre a tükörbe nézne és magába szállna. Mert hiába végzett jogi egyetemen, az alkotmányjogi vizsgán megbukna, hisz maga mondta, hogy hatalmi céljai érdekében felfüggesztené a jogállamiságot, börtönbe záratná és megfosztaná vagyonuktól politikai ellenfeleit és eltiltaná foglalkozásuktól a jobboldali újságírókat.

Őrült beszéd, de van benne rendszer. Amelynek mozgatórugója a totális hatalom rajongó szeretete, s mindenki gyűlölete és kiiktatása, aki megszerzésének útjában áll.

Bár logikus, mégis talán túl optimistán zárul a Mandiner tűpontos cikke: „Innen ugyanis nem nagyon van már visszaút a ringbe, ez a produkció így együtt felér egy vödör hideg vízzel, egy üvöltő kislánnyal és egy lóval. Megsemmisítő!” – Hogy Fekete-Győr ámokfutása mikor és hol ér véget, azt ugyanis ma még nem tudhatjuk. A show folytatódik, de hogy nem lesz happy end, arra akár mérget is vehetünk.

(A borítóképen: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Debrecenben a Kossuth téren Forrás: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.