idezojelek

Dupla hazugsággal menti a baloldal irháját Alföldi

Sic transit gloria mundi.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Alföldi Róbert, a baloldal üdvöskéje új Facebook-videóval jelentkezett, amelyben beszélt a háborúról és a közelgő választásról is. A baloldali terminológiát követve igyekezett összemosni a két dolgot, méghozzá oly módon, hogy a háború kapcsán feltette azt a kérdést, hogy mi lesz a választás tétje. 

A színész-rendező a videóban úgy fogalmazott, hogy szerinte aközött kell majd választani áprilisban, „a világnak azon részéhez szeretnénk-e tartozni, amelyik tárgyalással vagy megértéssel vagy odafigyeléssel próbálja kezelni a konfliktusait, vagy próbálja a demokráciát valóban komolyan gondolni” vagy „a világnak azon feléhez szeretnénk-e tartozni, ahol csupa furcsa pszichével rendelkező diktatórikus vezetők vannak”.

Ez bizony nem is egy, hanem két durva csúztatás, hogy ne mondjam: hazugság, az emberek szándékos félrevezetése.

Hiszen az általa felvázolt kép szerint van egy megértő, odafigyelő, demokráciát komolyan vevő Nyugat és vele szemben áll egy gonosz, háborút szító világ, amit jelenleg a Putyin vezette Oroszország képvisel.  Nekünk pedig e két világ között kell választanunk.

Az első hazugság: az a bizonyos megértő, odafigyelő, demokráciát komolyan vevő Nyugat az érveinket figyelmen kívül hagyva Magyarországot rendszeresen elítéli, és a nekünk járó uniós pénzeket visszatartja csak azért, mert a nemzetközi liberális elitnek nem tetsző gyermekvédelmi törvényt fogadtunk el. Egyébként pedig mindig mindenért támadja hazánkat, mert nem velük szimpatizáló, az ő kottájukból játszó kormánya van az országnak.

Ezt hívják kettős mércének.

A második hazugság: Magyarország elítélte a háborút, hitet tett a béke mellett, tízezrével fogadja be a menekülteket, mindenben a szövetségeseivel és a NATO-val együtt dönt. Alföldi ennek ellenére a magyar kormányt Putyin oldalára helyezi. A rendező szerint az nem megy, hogy elítéljük az agressziót, de közben továbbra is üzletelünk.  De arról már megfeledkezik, hogy az általa felmagasztalt nyugati világ ugyanúgy gazdaságilag kapcsolódik Oroszországhoz. Ez már nem gond Alföldinek, csak az, hogy mi kapunk például orosz gázt.

Mindent egybevetve ez a kis videó nem volt más, mint a baloldal által kiadott utasítás szolgai módon való felmondása, az emberek megvezetése és átverése.

Alföldi színészi alakítása remek volt abban az esetben, ha a baloldal elkötelezett és elvakult hívét kellett megformálnia. Azonban akkor már pocsék volt az előadás, ha egy független, objektív, a hazája és a világ sorsáért aggódó értelmiségit kellett alakítani. De tartok tőle, hogy az utóbbi volt a feladat, így Alföldi elbukott mint színész, ha pedig ő is rendezte a videót, akkor még rosszabb a helyzet. 

Sic transit gloria mundi, azaz így múlik el a világ dicsősége.

Borítókép: Alföldi Róbert rendező a budapesti Radnóti Színház új alternatív játszóhelye, a Kazinczy utca 21. szám alatti épület második emeletén kialakított Radnóti Tesla Labor bejárásán tartott sajtótájékoztatón 2019. október 30-n. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.