Köpjetek fel és álljatok alá!

A német kancellár és a zöldpárti alkancellár szerint is az orosz olaj- és gázszállítmányok alapvető fontosságúak.

2022. 03. 08. 13:35
 Scholz  Putyin
Russian President Vladimir Putin (L) and German Chancellor Olaf Scholz are seen ahead of their meeting over Ukraine security at the Kremlin, in Moscow, on February 15, 2022. - The Kremlin earlier confirmed a pullback of some Russian forces from Ukraine's borders but said the move was planned and stressed Russia would continue to move troops across the country as it saw fit. (Photo by Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP) Fotó: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Folytatjuk az üzleti együttműködést az energiaellátás területén Oroszországgal. Az Oroszországból érkező olaj- és gázszállítmányok alapvető fontosságúak az európai gazdaság számára. Másképpen nem biztosítható a fűtés, a közlekedés és az áramellátás. Sürgető feladat, hogy az EU alternatívákat találjon az orosz függőségre, de ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni. Ezért a mi részünkről tudatos döntés, hogy folytatjuk az üzleti együttműködést az energiaellátás területén Oroszországgal.”

Na, hát ezt ki mondta? Orbán Viktor mondta? Akkor Orbán Viktor az „EU árulója”, „Oroszország vazallusa”, „Putyin pincsije”, „hazaáruló” – tovább is van, mondjam még?

Ha Orbán Viktor mondta, akkor jön az ukrán nagykövet, felemeli vádlón a mutatóujját, és lemennydörög közénk:

„Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? Nem az emberi élet a fontos? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? […] Nagyon sok embernek kellett meghalnia, hogy végre lépjenek. De még mindig lenne mit tenni. Hány embernek kell még meghalnia, hogy lépjenek? Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint emberek élete? […] Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz.”

Tényleg? És vajon hol mondott beszédet a nagykövet asszony, amikor két éve ezek történtek Kárpátalján?

„Súlyos, életveszélyes fenyegetéseket kapott a kárpátaljai magyarság az augusztus 20-i nemzeti ünnep apropóján. Emellett több helyszínen is hamisnak bizonyult bombariadók voltak. Az ok: az ukrán szélsőségesek így akarják eltántorítani a magyarokat a magyar többségű járás követelésétől.

A kárpátaljai magyaroknak az utóbbi években a kijevi hatalom kisebbségellenes lépései mellett provokációkkal, megfélemlítésekkel, tettlegességig fajuló akciókkal is szembesülniük kellett. Eddig a szélsőséges ukrán szervezetek, csoportosulások többnyire a március 15-i ünnepségek idejére időzítették fenyegetéseiket. Most augusztus 20-át találták megfelelő alkalomnak akciójukhoz. A magyarok számára kiemelt jelentőségű napon e-mailben küldött levél érkezett többek között a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséghez (KMKSZ), Magyarország ungvári főkonzulátusához, a beregszászi városi tanácshoz, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséghez és a Kárpátalja.ma szerkesztőségéhez.

A »Köszöntő Szent István ünnepe alkalmából az ukrán hazafiaktól« cím alatt megfogalmazott üzenetben a névtelenségbe burkolózó szerzők arra figyelmeztettek, hogy ha a kárpátaljai magyarság továbbra is biztonságban szeretne élni »az ukrán földön«, le kell mondania a nemzeti enklávé, vagyis a beregszászi járás megalakításáról az új adminisztrációs reform keretein belül. »Diverziókba kezdünk, terrorcselekményeket fogunk végrehajtani városaitokban, falvaitokban, iskoláitokban és templomaitokban mindaddig, amíg a külön magyar járás létrehozásának ideológiája meg nem szűnik« – állt a levélben. Augusztus 20-án a kárpátaljai Aknaszlatinán, Técsőn és Beregszászban is bombariadó miatt kellett kiüríteni a katolikus templomokat az ünnepi mise közben.

Augusztus 21-én egyébként újabb fenyegető levél érkezett, a címzettek listája ezúttal néhány kárpátaljai egyházzal bővült. Az úgyszintén e-mailben érkezett üzenetben a magát ukrajnai farkasnak (ukrainian wolf) nevező feladó a »magyar kutyák« megszólítás után arra szólította fel a magyarságot, hogy értékeikkel és rokonságukkal együtt menjenek a történelmi családjukhoz. »A ti enklávétokra és közösségeitekre nincs szüksége Ukrajnának!« – állt az üzenetben. A Kárpátalja.ma hírportál beszámolója szerint a szerző kollektív retorzióval fenyegette meg a magyarságot, s egy hetes ultimátumot adott.” (a Krónikaonline.ro nyomán)

Nyilatkozott-e akkoriban a nagykövet asszony a magyarok nemzeti ünnepe alkalmából? Vagy korábban mindannyiszor, amikor 2014 után minden március 15-én ugyanezt kellett elszenvedniük a kárpátaljai magyar testvéreinknek, együtt a szégyenletes és elfogadhatatlan ukrán nyelvtörvénnyel, az etnikai alapú megaláztatásokkal és kirekesztésekkel, a folyamatos vegzálásokkal, a kárpátaljai magyar vezetők rendőrségi és titkosszolgálati zaklatásával, hamis vádakkal, magyar közszereplők arcának és címének kiplakátolásával és életveszélyes megfenyegetésével? Vagy akkoriban hallgatott, és arra gondolt, hogy végre a „szemét magyarokat” is megleckéztetik a derék ukrán Azov-gárdisták, meg Sztyepan Bandera rajongói – egyszóval: az ukrán nácik?

De térjünk vissza a lényeghez!

Ugyanis ezt a fent idézett nyilatkozatot nem Orbán Viktor tette! Tudják, ki? Olaf Scholz német kancellár! És akkor most mi van? Olaf Scholz vajon az „EU árulója”, „Oroszország vazallusa”, „Putyin pincsije”, „hazaáruló” – tovább is van, mondjam még?

Ugyan, dehogy!

Ilyenkor az van, hogy Olaf Scholz nem is mondott ilyet. Legalábbis ha megnyitjuk a 24.hu, a 444.hu, a Magyar Narancs meg a többi ügynökoldalt, nem találunk egy sort sem minderről. A német kancellár ezen kijelentése mintha meg sem történt volna. Ami érthető is, hiszen az egész, amerikai érdekek szerint felépített narratívát és propagandát sarokba kellene hajítani, úgyhogy inkább úgy tesznek ilyenkor, mintha semmi sem történt volna. És legyünk méltányosak, nevezzük meg azt a két propagandaoldalt, amelyik mégis beszámolt Scholz alapvető fontosságú, a magyar miniszterelnök stratégiáját megerősítő bejelentéséről. Ez a kettő a HVG és a Magyar Hang. Ezek legalább elmondták, értéksemlegesen, megjegyzések és kommentek nélkül (bezzeg, ha Orbán mondta volna!), ahogy kell.

S persze izgatottan várjuk Márki-Zay megszólalását is, amelyben az EU árulójának és Putyin pincsijének nevezi majd Scholzot.

De addig álljon itt fényes példája annak, milyen is az, amikor szembejön a valóság.

A „német” alkancellár, a zöldpárti (mi más?) Robert „hányingerem van a hazaszeretet szótól, és nem tudok mit kezdeni azzal, hogy Németország” Habeck a következőket tudta mondani:

„Veszélybe kerülhet Németország energiaellátása, ha az ukrajnai háború miatt leállna az oroszországi földgáz- és kőolajszállítás. Németország ebben az esetben a tavaszt és a nyarat jól átvészelné, de kissé aggaszt, hogy télen miként lehetne biztosítani az ellátást.”

S még hozzátette azt is, hogy Németország társadalmi békéjét veszélyeztetné, ha a szankciókat kiterjesztenék az energiaszektorra.

Bravó Habeck! Fog ez menni!

Most legalább el tudod már képzelni, milyen lesz az, amikor szembejön veled egy szép napon Németország. Az a régi, ami még jelentett valamit. A Kohl-féle Németország. Ahol te nem alkancellár, de udvaros se lehetnél, mondjuk egy atomerőműben.

Ti meg itt, „Putyin-pincsizők” meg „árulózók” vagy nekiestek most példaképeteknek, a német kancellárnak is a médiátokkal együtt, vagy köpjetek fel a levegőbe és álljatok alá. Bár ezt igazából minden pillanatban megtehetnétek.

Borítókép: Scholz német kancellár Putyinnál (Fotó: AFP/Sputnik/Mikhail Klimentyev)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.