idezojelek

Péter, a vidék fia

Amikor az a maroknyi jobbikos kiadta az útját, nem maradt más, mint a szegénylegény szerep.

Cikk kép: undefined
2022. 06. 27. 15:00
Fotó: Soós Lajos

Jakab Péter olyan az újságírónak, mint bágyadt napszámosnak az alacsonyan csüngő gyümölcs. Örülök, mikor látom, hogy valahol megint megváltja az embereket, hogy köztünk jár, mert igazi állatorvosi lova annak, amikor valaki nagyon akarja érteni a népet, de valahogy sehogy sem jön össze. Ezért hát semmiképp sem tartom a politikai halotton való élcelődésnek, ha Jakabról írunk, mert így a lehető legszemléletesebben tudjuk megmutatni, miért is tarolt a hét végi időközin a kormánypárt.

Péter bukásáról írtunk már eleget, és megmondom őszintén, azon kívül, hogy megtörtént az, aminek meg kellett, már majdhogynem sajnálni kezdtem szegényt, hogy így kibabrált vele a saját pártja. Aztán minduntalan arra a következtetésre jutottam, hogy ő maga volt az, aki a politikai karrierjét derékba törte… Munkalakás, családi botrányokról szóló hírözön, de mindez semmi, hiszen önmagában a magánéleti hír semmit nem ér, de az, hogy eltüntetett 700 ezer jobbikos szavazót, na ez igen!

Április harmadikán megsemmisült az egész ellenzék, és ebben tagadhatatlan a Vona Gábortól léket kapott Jobbik, majd mentés helyett a hajóját felrobbantó Jakab Péter felelőssége. Az újdonsült pártvezér elmúlt évekbeli szerepe ugyanis semmi másról nem szólt, nem volt más üzenete, mint az, hogy ÉN. Egy politikusnak mindig kell saját brand, de ha csak az van, az olyannyira üres, mint egy jobbikos alapszervezet taggyűlése.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor az a maroknyi jobbikos, aki még teng-leng a fizetéssel járó pozíciók körül, kiadta az útját, nem maradt más, mint a szegénylegény szerep. És elérkeztünk oda, ahol jelenleg Jakab Péter tart: a még erősebb ÉN-kommunikáció, vidéki „élettel” fűszerezve.

Ha utóbbit nézem, azt kellene mondanom, hogy ráérzett, hol lehet megfogni a szavazókat, ugyanis habár fejlődik a magyar mezőgazdaság, sajnos mégis egyre idegenebb a helyiektől, megfigyelhető egyfajta centralizációs folyamat, és a megélhetés sokkal nehezebb, mint a nagyvárosok légkondicionálóval fűtött irodáiban. Lenne dolgunk a nagy magyar rónán, és most csak szerencsénk van, hogy egy olyan ember igyekszik az ott élők vezére lenni, aki ennyire nem pendül egy húron velük.

Nem állítanék ilyet, ha legalább azt látnám, hogy valóban nem róla szól az országjárása, hanem tényleg a kisemberről, akiknek a napot kell megnyerni. De amikor „lemegy” rendkívül módos gazdák „panaszait” hallgatni, majd beül a több tízmilliós Claas traktorba saját magát fotóztatni, akkor egyszerűen hitelbéli deficitet vél felfedezni az egyszeri néző. És hogy mennyire nem látja, hogy az ország merre tart és mit nem akar egész biztosan, azt egyik legutóbbi posztja jelzi, ahol elutazott a nagykőrösi tanyavilágba és „megmutatta”, hogy „itt aztán mindenki kormányt akar váltani és szenvednek az elnyomó rezsimtől” s ugyanezen a napon az ország egyik legjobb eredményét hozva, 80 százalékkal nyert ott a kormánypárt. Péter, tényleg nem érted?

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.