időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Váratlan helyről érkezett jelentős támogatás Orbánnak

Felhévizy Félix
2022.09.25. 06:48 2022.09.25. 08:16
Váratlan helyről érkezett jelentős támogatás Orbánnak

Nem hülyék az emberek, hiába szeretné a baloldal.

Felhévizy Félix csodálatos napokat töltött Spanyolországban, Tenerifén. S mint mindig, a mostani utazása során is igyekezett megtudni, hogy mit gondolnak az itt élő magyarok Magyarországról, az Európában rendre bírált Orbán-kormány tevékenységéről és úgy általában a világban zajló eseményekről.

A hírlapíró kedvenc helye a Kanári-szigetek, egyrészt a fantasztikus klímája miatt – szinte mindig egyformán jó az idő, nincs tél és nyáron sincs kánikula –, másrészt sokkal megfizethetőbb, mint egy-egy ma divatos távol-keleti úti cél, lévén hogy Európában van. Ezúttal egy ismerősök által ajánlott magyar házaspár segített felfedezni Tenerifét, akik már idestova 15 éve élnek a Kanári-szigeteken. Nagyon szép szigettúrára vitték el Félixéket, mert a hírlapíró szereti aktívan tölteni a pihenését, felfedezni az idegen tájakat, városokat, kultúrákat.

A túra során meglátogatták az 1500 méter magasan fekvő Vilaflort, amely az ország legmagasabban fekvő közigazgatási székhelye, majd az UNESCO-világörökség részévé nyilvánított mesés Las Cañadas del Teide Nemzeti Parkot, ahol megcsodálták a Teidét, Spanyolország legmagasabb (3718 méter) még mindig aktív vulkánját. A holdbéli tájhoz hasonlító sziklamezőkön olyan világhírű filmeket forgattak, mint a Csillagok háborúja vagy éppen A majmok bolygója. A Teidéről leereszkedve megnézték az Orotava-völgy káprázatos passzátfelhőit, ellátogattak Icod de los Vinosba, ahol megnézték a híres ezeréves sárkányfát, a Drago Milenariót, végül a Masca-szurdokon áthaladva megcsodálták a világhírű, több mint 12 millió éves Los Gigantes sziklacsoportot. A mesés út során nagyon jó barátság alakult ki a magyar házaspárral, akiket aztán egy-egy finom barraquito mellett Félix kifaggatott azzal kapcsolatban, hogy milyen kép él bennük Magyarországról. A hírlapíró nem akart hinni a fülének, amikor Laci és Zsuzsa mesélni kezdett. Mind a ketten leszögezték, hogy nem politizálnak, nem elkötelezettek egyik politikai irányba sem.

Ennek ellenére Laci a következőket mondta: 

– Tudod, Félix, amikor azt halljuk, hogy a magyar kormány milyen rossz és gonosz, mindig csak azt mondjuk a feleségemmel, hogy bár itt is olyan lenne a vezetés, mint otthon. Kezdve a gyermekkedvezményektől a csokon át egészen a mostani energiaügy kezeléséig. Itt nekünk szerencsénk van, hiszen nem kell fűtenünk és az óceánparthoz közel lakunk, így légkondira sincs nagyon szükségünk, így ez a félelmetes energiaár-robbanás minket annyira nem érint. De vannak ismerőseink, egy idős spanyol házaspár például, akik rendszeresen arról panaszkodnak, hogy ötszörösére emelkedett az áram ára, lassan eljutnak oda, hogy nem fognak világítani, enniük pedig muszáj. Ez nagyon szörnyű dolog. Ahogy hallani, egyre több európai országban okoz gondot a számlák kiegyenlítése. Magyarországon a kormány jelentős mértékben segít mindenkinek, hiszen még ebben a nehéz helyzetben is fenn tudja tartani a rezsicsökkentést. Úgyhogy mi nagyon büszkék vagyunk a magyar kormányra és Orbán Viktorra. Minden fórumon elmeséljük, hogy mi a valós helyzet Magyarországon, hogy legalább az ismerőseink tisztában legyenek vele – mondta lelkesen Félix új barátja, a saját teraszán ülve a helyi kávékülönlegességet kortyolva.

– Lám, lám, az emberek nem hülyék, hiába szeretné a baloldal. Még itt, a Kanári-szigeteken is pontosan látják a valós helyzetet. Ezért érthetetlen számomra, hogy a magyar baloldal mit szeretne elérni azzal a politikával, hogy mindenért Orbán Viktort okolja. Ismét beigazolódott, hogy ez zsákutca, most újabb jelentős támogatás érkezett a magyar miniszterelnöknek, ezúttal egy szokatlan helyről, Spanyolországból – gondolta magában Felhévizy, majd arra a következtetésre jutott, miközben csomagolta a bőröndjét, hogy meg fogja hívni magához a kanári-szigeteki idegenvezetőit, amikor jövő nyáron hazajönnek, hiszen nagyon színpatikus, őszinte embereket ismert meg bennük.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a karmelita kolostorban 2022. május 25-én. A Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.