időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

Alekosz Hajdú Péter műsorában dicsérte a Fideszt, csúnya vége lett

Felhévizy Félix
2023.05.21. 05:35 2023.05.24. 12:26
Alekosz Hajdú Péter műsorában dicsérte a Fideszt, csúnya vége lett

Ennyit a kettős mércéről.

Felhévizy már több jegyzetében említette, hogy minden érdekli, ami a közéletben történik. Ebbe olykor bulváresemények is beletartoznak. Főként, ha azok olyan platformon történnek, mint például a YouTube, ahol számos egykori médiaszemélyiséget követ Friderikusztól a Partizánon át egészen Hajdú Péter csatornájáig. 

Jelesül pont az utóbbi fórumon, a Frizbiben volt a közelmúltban vendég Nagy Alekosz. Mielőtt a kedves olvasók fanyalogni kezdenének, Félix nem követi az egykori Való világ győztes médiaszerepléseit, de mivel Hajdú Péter műsorában rendszeresen történik valami érdekesség, mindig megnézi az új adásokat, így futott bele Alekosz szereplésébe. A szokásos mederben folyt a beszélgetés, az egykori VV-s hozta a tőle megszokott formát, sajátos stílusában válaszolgatott a műsorvezető kérdéseire.

Szóba került a politika is, Alekosz elmesélte, hogy Fideszre szavazott először, majd legutóbb az ellenzéki összefogásra adta a voksát. Majd amikor a jelenkori pártpreferenciájáról kérdezte Hajdú, az alábbi választ adta: 

„A Fidesz az egy hihetetlenül… még egyszer meg kell hogy ismételjem: hihetetlenül professzionális, hihetetlenül jól felépített stratégiával, kommunikációval, bázissal, mindennel, ami létezik, fölépített dolog. Szerintem Európában, de talán még a világon is, ennyire összeszedett, stratégiailag összefogott, kommunikációban ezermilliárd csillagos dolog nincs. Tehát itt már ellenzékről, baloldalról, összefogásról már nem is lehet beszélni. Mert ez olyan, mint ha egy Jumbo Jetet szeretnél összehasonlítani egy vitorlázó repülőgéppel vagy egy papírrepülővel, és ezt nagyon komolyan mondom.” 

A műsor megnézését követően a hírlapíró kíváncsi volt, hogy a baloldali médiafelületek miképpen tálalták Alekosz mostani megnyilvánulását, annak függvényében, hogy amikor szidta, bírálta a kormányt, azonnal örömmel, öles címekkel szerepeltették a különféle baloldali portálok a kirohanásait. Érdemes rákeresni a neten, bizony megesett az a csúnyaság, hogy visszhangtalan maradt ez az immár támogató, pozitív vélemény. Ami önmagában nem lenne eget verő dolog, mert valljuk be, Alekosz nem tartozik azok közé a hírességek közé, akiknek a véleménye perdöntő lenne bármiben is. (Tisztelet a kivételnek: az Index beszámolt róla.)

Mindenesetre fölöttébb érdekes, hogy azok az úgynevezett hírességek, művészek, médiacelebek azonnal nemkívánatos személyekké válnak, amint a jelenlegi kormánypártról jót mondanak, vagy csak olyan televíziós csatornán szerepelnek, ami történetesen nem a kormány ellen hergel minden este a hírműsoraiban. Számos példát felsorolhatunk, hiszen ízekre szedték Lékai-Kiss Ramónát, amikor az RTL Klubtól átszerződött a TV2-höz. A csinos színész-műsorvezető hiába próbálta az új szakmai kihívás lehetőségével indokolni a döntését, a liberális tolerancia bajnokai gyakorlatilag nekiugrottak a közösségi hálós platformjain. Mondván, eladta magát a Fidesznek, ő is Orbán embere lett, a kormányzat szekértolójává vált. Így lett egy csapásra 2002-ben Egerszegi Krisztinából, mindenki Egérkéjéből csak a fél ország Egérkéje, miután felolvasták a levelét azon az emlékezetes Fidesz-nagygyűlésen. De Tóth Gabi énekesnő is megkapta a magáét a baloldaliaktól, liberálisoktól, amikor vállalva vallásosságát és hitét, a nemzetközi eucharisztikus kongresszus önkéntes hírnöke lett. 

– Félreértés ne essék, ez nem Alekosz-jelenség, hanem a toleranciabajnok baloldali, liberális blokk hihetetlenül aljas kettős mércéje. Amíg az ő szájízük szerint beszélsz, nyilatkozol, a tenyerükön hordanak, de amint a véleményed nem egyezik a liberális, baloldali mainstream véleményével, azonnal felkerülsz a nemkívánatos személyek listájára – gondolta magában Felhévizy, majd kiment a teraszra muskátlit ültetni és elrendezni az idén tavaszra nagyra nőtt leandereit.

Borítókép: Nagy Alekosz a Frizbi TV vendégeként (Forrás: képernyőkép/Frizbi TV/YouTube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.