idezojelek

Valami történt az Orbán-fóbiás főkolompossal

Furcsa dolgot tett a baloldali politikus.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined
Fotó: Soós Lajos

Ki ne hallott volna a Daniel Freund nevű megrögzött Orbán-fóbiás zöldpárti politikusról? 

Ő az, aki a magyar miniszterelnökre gondolva kel és fekszik, lényegében egy nap sem telik el úgy, hogy az egyébként német EP-képviselő meg ne említené Orbán Viktort valamelyik közösségi médiás platformjának üzenőfelületén.

A magyarországi történésekről időnként Hadházy Ákossal is eszmét cserélő Freund korábban azt is elérte, hogy a Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának budapesti látogatása alkalmával ő is a delegáció tagja lehetett. (A küldöttség látogatása lényegében nem volt más, mint zsarolás és egy nemtelen támadás ellenünk.) A fentiekből is látszik, hogy Freund rengeteget „törődik” velünk magyarokkal, Magyarországgal, a kormányfővel. 

Ám az utóbbi napokban történt valami váratlan. Freund képviselő nemhogy egy fél tucatot, de egyet sem posztolt hazánkról szinte egy teljes napon át, nem is orbánozott, mintha elfeledkezett volna rólunk.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Bejegyzéseinek témája ezúttal Lengyelország lett, hirtelen nagyon komolyan elkezdett aggódni a lengyel demokrácia miatt, egymás után több posztot ennek szentelt, mi több, előrevetítette, hogy maga is kampányolni fog a lengyelországi liberális ellenzék mellett.

Ki gondolta volna, hogy éppen az októberben esedékes lengyelországi választások miatt hagy fel egy rövid időre Orbán-fóbiájával?

Aki nagyon aggódni kezdett volna Freund barátunk miatt, azt meg kell nyugtatnunk, kedden délután már ismét előkerültek a magyarországi demokrácia iránt aggodalmai, ezúttal Tucker Carlson amerikai újságírónak magyarországi szavai, illetve Orbán Balázs posztja volt az, ami nem tetszett a német baloldali politikusnak.

 

Úgyhogy „helyreállt a világ rendje”: Daniel Freund vélhetően a lengyel választások idején is szakít majd időt egy kis orbánozásra.

De azért ott motoszkál az emberben a kérdés: tényleg nem unja még?

Borítókép: Daniel Freund, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága delegációjának tagja a bizottság Budapesten tett látogatása zárásaként tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament kapcsolattartó irodájában 2023. május 17-én (Forrás: MTI/Soós Lajos)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.