időjárás -3°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

Marco Rossi sokkoló szavai kiugrasztották a bokorból a véres szájjal fröcsögő Orbán-gyűlölőket

Felhévizy Félix
2023.11.19. 05:35 2023.11.27. 18:43
Marco Rossi sokkoló szavai kiugrasztották a bokorból a véres szájjal fröcsögő Orbán-gyűlölőket

Egy szenzációs magyar sportsiker margójára.

Felhévizy Félix nagyon szereti a focit. A magyar válogatott és a Ferencváros a két nagy kedvence. Az utóbbi években mind a két favoritja rendkívül jól szerepel a különböző megmérettetéseken. A Fradi zsinórban ötször nyerte meg a magyar bajnokságot és idén ötödik alkalommal is bejutott egy nemzetközi kupa csoportküzdelmeibe, ahol nagyon szép eredményeket ér el. A nemzeti fociválogatott pedig immár több mint egy esztendeje  nem talál legyőzőre, és ezt a csodás szereplést csütörtök este megkoronázta azzal, hogy Bulgáriában az utolsó pillanatban elért találatával kijutott csont nélkül, egyenes ágon a jövő évi Németországban megrendezendő Európa-bajnokságra. Ez szenzációs eredmény, hiszen utoljára az 1986-os vb-re kvalifikálta magát a válogatott egyenes ágon. Az öröm pillanataiban kérdezték meg Marco Rossit, hogy mit szól ehhez a csodás sikerhez:

„Büszke vagyok a játékosokra. Nehéz számomra élvezni ezt a pillanatot azért, mert túl sok szenvedéssel járt.  A játékosoknak, nekem, minden magyarnak, aki szereti a magyar válogatottat, hiszen nem mindenki szereti. Sok magyar van, aki nálam jóval kevésbé szereti a válogatottat, és jó lenne, ha szégyenkeznének! Ennek ellenére el szeretném mondani, hogy rendkívül hálás vagyok mindenkinek, az összes játékosnak, mert elképesztő erőfeszítéseket tettek le az asztalra. Hibákkal együtt, de ettől függetlenül nem adták fel ma sem, akárcsak a múltban. Hálás vagyok a labdarúgó-szövetségnek, az elnöknek, történelmet írt azzal, hogy zsinórban harmadszor kijutottunk az Európa-bajnokságra.”

A sikerkapitány a gratuláció és a hála szavai mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy bizony nem mindenki örül a nemzeti csapat sikereinek, és ezek az emberek jobban tennék, ha szégyenkeznének. Sokan értettük, hogy kik is lehetnek ennek a nem mindennapi üzenetnek a címzettjei, de nem kellett sokat várni arra sem, hogy kiugorjanak a bokorból a tőlük megszokott véres szájjal fröcsögve a saját nemzetük ellen szurkoló Orbán-gyűlölők. 

Az csak még csak a kezdet volt, hogy DK-közeli Nyugati Fény portál az alábbi címmel ünnepelte meg a magyar válogatott világraszóló, szenzációs győzelmét:

„Csak egy kínos bakinak köszönhetően jutott ki a magyar válogatott a foci-Eb-re”.

Érkezett Bartus László, az Amerikai Népszava főszerkesztője, aki a következőket írta Rossi szavaira reagálva:

Ahhoz képest, hogy propagandacélokból és nacionalista érdektől hajtva Marco Rossit a NER csupán nem olyan régen dobta meg magyar állampolgársággal, Rossi elég korán felvette az Orbán-rezsim kirekesztő és megbélyegző stílusát: szégyenkezésre szólította fel azokat, akik magyar létükre nem szeretik és nem szurkolnak a magyar válogatottnak. Még szerencse, hogy nem kérdőjelezte meg mindjárt a magyarságukat is. Ez lesz a következő lépés? Üzenjük Rossinak: mi sem szeretjük a magyar válogatottat és nem szurkolunk neki, amihez neki semmi köze. Mindenki annak szurkol, akinek akar.”

Tudják, ez az a gyűlöletmédia, akinek olyan szélsőbalos, szélsőliberális munkatársai vannak az impresszuma szerint, mint például Para-Kovács Imre, aki nem is olyan régen a Klubrádióban gyalázta vicsorogva Magyarországot.

Mindez nem volt előzmény nélkül, hiszen jól ismerjük Farkasházy Tivadar hírhedt kirohanását, aki pusztán azért, mert nem szereti Orbán Viktort és a mostani kormányt, képes volt az alábbiakat mondani korábban az ATV Egyenes beszéd című műsorában: 

„[…] Boldoggá tesz mindig, amikor a magyar válogatott kikap, mert ez is mutatja Orbán Viktor labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját.”

Azt pedig, hogy teljes legyen a magyargyűlölők díszes füzérje, Bohár Dániel érte el azzal, hogy még a csütörtöki mérkőzést megelőzően tartott úgynevezett árnyékkormányinfón megkérdezte Molnár Csabától és Kálmán Olgától, hogy Dobrev Klára kinek fog szurkolni a Bulgária elleni mérkőzésen. 

Heves indulatokat váltott ki a kérdés Molnár Csabából, aki meglehetősen ingerülten azt válaszolta, hogy azt, hogy ki melyik országnak szurkol – adott esetben Magyarországnak-e –, csak a Nemzeti Együttműködés Rendszerében azonosulási pont. Végül Kálmán Olga, megmutatva és alátámasztva a pártja álláspontját, hozzátette: magánügy, hogy ki kinek drukkol. 

Szombat délután megtartotta sajtótájékoztatóját a magyar válogatott Montenegró elleni vasárnapi mérkőzése előtt, ahol pontosította a korábbi kijelentését, amivel még jobban kijelölte a csütörtök esti kemény szavainak címzettjeit:

„Távol áll tőlem, hogy bárkinek megítéljem a gondolkodását, hiszen demokráciában élünk, de az ember látja, mi történik körülötte, ki hogyan viselkedik a mérkőzések előtt. Valamilyen szinten én is érzékelem, hogy vannak, akik azt kívánják, bár veszítenénk, bárcsak leégnénk. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy ne támogassa a válogatottat. De az egy dolog, ha valaki nem szurkol, és az egy más minőség, ha valaki kifejezetten ellenünk szurkol.”

– Farkasházy Tivadar nyomdokain járva a Nyugati Fény, Bartus László, Molnár Csaba és Kálmán Olga ismét bizonyította, hogy őket nem érdekli Magyarország, magasról tesznek a magyar emberek érzéseire. Ők kizárólag a nemzetközi baloldal, Orbán-fóbiás megszállottjainak az utasításait hajtják végre, az ő tanácsaik mentén politizálnak. Szánalmas ez, és valljuk be, végtelenül nagy baklövés is egyben, mert az emberek érzéseivel, gondolataival, vágyaival nem lehet szembemenni – gondolta magában Felhévizy, és örömében újból megnézte a csütörtöki mérkőzés utolsó pillanatait, felidézve a magyar labdarúgás nagyszerű sikerét.

Borítókép: Marco Rossi, a sikerkapitány (Forrás: MTI/Illyés Tibor)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.