idezojelek

Vérgőzös magyargyalázás a Klubrádióban, Para-Kovácsnak elgurult a gyógyszere

Ezeknek mindent szabad?

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy régen nagyon szeretett rádiót hallgatni. Ma már sajnos csak vezetés közben teszi, és akkor is legfőképpen zenei csatornát hallgat. Viszont egyre több rádió tölti fel a videómegosztó csatornára a műsorait, ahol később meg lehet hallgatni és akár nézni is egy-egy adást. Így futott bele a hírlapíró az utóbbi évek egyik legnagyobb skandalumába. A Klubrádióban elhangzott minden idők legaljasabb, legundorítóbb magyargyalázása. Amióta Félix ezt a beszélgetést végighallgatta, egész egyszerűen nem tér magához. Egyrészt a dühtől és felháborodástól, amit érez, másrészt pedig attól, hogy miképpen fordulhat elő az, hogy ilyen kirekesztő, magyargyűlölő, hungarofób kijelentések egyáltalán elhangozhatnak egy rádióban.

Kun Zsuzsa Klubdélelőtt című kulturális (!) magazinműsorának a vendége volt a csatorna egyik műsorvezetője, Para-Kovács Imre. Kijelenthetjük, hogy ez volt a magyar rádiózás történetének a mélypontja, ennél nincs lejjebb. Először Trumpnak ugrott neki a befont szakállú Para-Kovács ,és a republikánus elnök korább megválasztásáról a következőket mondta:

„Az is döbbenet volt. Azt gondoltuk, hogy az egy működő demokrácia, intézményrendszer, meg minden, és közben, mint egy falat kenyér, úgy várták, ezt a teljesen hülye suttyót. […]

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mert ugyebár egy működő demokráciában olyan okos és intelligens emberek élnek, hogy kizárólag baloldali, liberális elnököt választanak, nem holmi jobboldali elhajlót.

Ezt követően érkeztek a vérgőzös, hungarofób mondatok. Érdemes felidézni, hogy Para-Kovács miket fröcsögött bele az éterbe:

„Mindig azt mondjuk, hogy szeretnénk, hogy normális ország legyen. De sosem lesz normális. Szeretném elmondani a kedves hallgatóknak, hogy voltak országok itt a földön, és voltak üres helyek. Mert az nem kellett senkinek, nem volt jó hely. És akkor bementek ide emberek, és azt mondták, hogy mi is ország vagyunk. És akkor a valódi országok mondták, hogy jól van persze.”

Erre a kijelentésre nevetgélve a műsorvezető azt kérdezte, hogy így lett Magyarország? Mire Para-Kovács a következőt válaszolta:

„Igen, többek közt, meg Románia, meg ezek.”

Joggal merül fel a kérdés, hogy ezek az emberek nem magyarok? Mit képzelnek ezek? Hogy veszik a bátorságot arra, hogy így beszéljenek Magyarországról?  Természetesen ezek kötői kérdések, nem várunk rá választ, hiszen pontosan tudjuk a magyargyűlölet okait, ismerjük a gyökereit.

Érdemes összehasonlítani Para-Kovács Imre vérgőzös fröcsögését Orbán Viktornak a tihanyi Tranziton elhangzott mondataival:

„Hogy magyarok vagyunk, ez nem egy véletlen, hanem egy feladat. Sőt, én azt mondanám, hogy egy küldetés. Valószínűleg a világ egyik legszebb küldetése. Mert végül is arról beszélünk, hogy van egy olyan kultúra, aminek az alapja egy olyan nyelv, amit azokon kívül, akik magyarnak születtek, mások nem értenek. Nem is tudják fönntartani. Tőlük aztán ez el is tűnhet. Egyetlen esetben nem tűnik el az, amibe születtünk, a magyar nyelv, a magyar kultúra és vele a legalább ezeregyszáz éves magyar államiság története, valamint az a lehetőség, hogy magyarrá váljanak a gyermekeink előrefele, sok ezer évre, remélhetőleg, ez egyetlen esetben nem tűnik el, hogyha mi fönntartjuk.”

– Két világ néz egymással farkasszemet. Ha úgy tetszik, a jó és a rossz küzdelme ez, és pontosan megkülönböztethető, hogy ki melyik oldalon áll. Para-Kovács és a hozzá hasonló nyegle, beképzelt vérbalos libsik sohasem érthetik meg a miniszterelnök szavait. Mert nekik a haza semmit sem jelent, sőt ahogy azt olvashattuk, az nekik csupán egy olyan rossz hely, ami senkinek sem kellett, ahova bejött pár ember, és azt hitte, itt ország lesz. Van egy rossz hírem Para-Kovácsnak és hithű elvtársainak: itt bizony ország lett, és nem is akármilyen – gondolta magában Felhévizy, és leemelt a könyvespolcról egy Vörösmarty-kötetet és hangosan felolvasta a Szózatot. Mert a gonosz ördögöket az ősi hagyomány szerint ráolvasással lehet a legjobban elűzni.

Borítókép: Para-Kovács Imre a Klubrádió műsorában (Forrás: képernyőkép/YouTube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.