idezojelek

Meghökkentő fordulat: kiderült, mi a közös Kunhalmi Ágnesben és Mbappéban

Hogy mik vannak…

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A francia labdarúgó-válogatott több játékosa örömmel nyugtázta a francia választások kimenetelét, miszerint a második fordulóban a radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés a harmadik helyre szorult az Új Népfront nevű baloldali szövetség, valamint Emmanuel Macron francia elnök Együtt nevű pártszövetsége mögött. Megkönnyebbülés – posztolta Aurélien Tchouaméni, s Jules Koundé, Ousmane Dembélé és Marcus Thuram is üdvözölte az eredményt. 

Korábban  Kylian Mbappé a francia válogatott egyik Eb-sajtótájékoztatóján arra szólította fel honfitársait, ne szavazzanak radikális pártokra. A Real Madrid nagy népszerűségnek örvendő futballistája a világ egyik legnézettebb sporteseményét kihasználva nyílt politikai üzenetet fogalmazott meg. 

– A szélsőségesek ellen szavazok, akik meg akarják osztani az országot. Büszkén akarom viselni ezt a mezt, nem akarok egy olyan országot képviselni, amely nem képviseli az értékeimet – mondta Mbappé. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világhírű labdarúgó ezzel egyértelműen a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN) ellen foglalt állást. Holott az UEFA tiltja a politikai megnyilvánulásokat a rendezvényein. Úgy látszik, Mbappé a kivétel. Ugyanis a szervezet nem emelte fel a szavát a nyilvánvaló politikai véleménynyilvánítás ellen, amit pedig máskor büntetéssel szankcionált. 

Vége a választásnak, örülhetnek tehát a francia játékosok, megkönnyebbülhettek, fellélegezhettek, nem győztek Le Penék. Az már más kérdés, hogy az ország helyzete a szélsőbal győzelmével tovább romlik. Mindenesetre Magyarországon is voltak, akik nagyon örültek ennek az eredménynek. Köztük a mikropárttá zsugorodott szocialisták. Kunhalmi Ágnesék közleményben örvendeztek a francia választási eredmény láttán, követendő példaként állítva azt:

„Franciaország népe nem egyszerűen csak összefogott a szélsőjobboldal visszaszorításáért. A többség úgy döntött, hogy világos értékválasztásra van szükség a középutas politika helyett. Az emberek többsége a jólétre és a környezet megóvására szavazott. Ez a szociáldemokrata, zöld, progresszív út vezet ki az elmúlt évek tehetetlenségéből, aminek köszönhetően a szélsőséges, gyűlöletkeltő erők a felszínre tudtak törni. A valódi együttműködés meghozza az eredményt, míg a kikényszerített, összetrükközött, csak gyászos eredményt hozhat. […]”

Ez meghökkentő fordulat, hiszen arra senki sem gondolt, hogy ezen a nyáron ki fog derülni, mi a közös Kunhalmi Ágnesben és a francia focista Mbappéban: mindketten Le Pen ellen szurkoltak, és most boldogok az eredmények láttán.

Az egyik favoritnak kikiáltott francia válogatott kedd este elbúcsúzott a Eb-től, nem jutott be a döntőbe. Talán jobb lett volna többet foglalkozni a focival, mint a politikával, mint ahogy Kunhalmiék is jobban tették volna, ha az elmúlt években az emberek problémáival foglalkoztak volna, nem a gyűlölködéssel és hisztériakeltéssel. Akkor talán nem kellene most a francia válogatottnak és szociknak is lehajtott fejjel pironkodni az idei eredményeik miatt.

Borítókép: Kunhalmi Ágnes és Kylian Mbappé (Forrás: MTI/Montázs)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.