idezojelek

Aggódhatnak a magyar mozirajongók, Hollywood őrült lépésre készül

Tombol a woke, gigantikus balhé van készülőben.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: AFP/Stefani Reynolds

Sokszor írtunk már arról, hogy tombol a woke-őrület a fejlett Nyugaton. Egyre-másra jelennek meg a hírek különféle művek, filmek, könyvek átírásáról. Kapott már hideget-meleget James Bond, Agatha Christie, az Elfújta a szél, és még Winnetou sem úszta meg a cancel culture-t. Az őslakos indiánok közhelyes ábrázolása miatt leállították a Kis Winnetou című filmmel együtt kiadott gyerekkönyvek eladását. 

A liberális őrület a könnyűzenét, a pop-rock világot is elérte. Egyre több dalszövegről „derül ki”, hogy ma már nem píszí, nem korrekt, nem illik bele a mai liberális szemléletbe. A közelmúltban ugyanis olyan legendás előadók dalai kerültek ezen apropóból parkolópályára, mint Elvis Presley, Tom Jones, a Queen vagy éppen az ABBA. De még körhintákat díszítő falovak is nemkívánatosak lettek a szép új világban. A legutóbbi áldozat a világhírű sci-fi-sorozat, a Star Trek volt. A  Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézete ugyanis cenzúrázni akarja a sorozat ikonikus bevezetőjét, mert az tartalmazza a man, avagy a férfi szót. A sorozat főszereplője, a Kirk kapitányt alakító  William Shatner felháborodott a cenzúra miatt, az asztalra csapott

Miért a Star Trekkel kellene kezdeni?” – kérdezte a színész, és keserű iróniával javasolta a Magna Charta vagy Shakespeare cenzúrázását. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy látszik, a szomorú történetnek itt nincs vége, újabb lépés van készülőben, ami végérvényesen romba döntheti a mozit. Bill Kramer, a kaliforniai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia vezérigazgatója megerősítette, hogy a Berlinale után érkezhet a gendersemleges Oscar, ahol a woke-őrületnek hála összevont díjak kerülhetnek a színészek kezébe – írta meg a Mandiner.

Mint ismert, jelenleg az Oscar egyéni díjai férfi (legjobb színész, legjobb férfi mellékszereplő) és női (legjobb színésznő, legjobb női mellékszereplő) kategóriákra vannak osztva. Most ezek a hagyományos kategóriák kerültek veszélybe, mert az  LMBTQ-lobbi és támogatói felől érkező nyomás hatására egyre népszerűbbek a díjátadók nemsemleges kategóriái. 

A Mandiner cikke szerint a Grammy 2012-ben törölte el a nemek szerinti díjazást, ezzel lehetővé téve, hogy a férfiak és a nők olyan címek alatt versenyezzenek egymással az összes díjért, mint például a Legjobb előadó. De más díjátadók, például az MTV Movie & TV Awards, az Independent Spirit Awards, a Gotham Awards és a BRIT Awards is eltörölték a nemi kategóriákat, hogy a progresszív irányt erősítsék.

A filmes világban sem áll már példa nélkül ez az őrület, hiszen 2021-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál lett az első nagy nemzetközi filmfesztivál, amely a színészi díjakat illetően gendersemlegessé vált.

Gondoljunk bele abba, hogy mondjuk Al Pacino és Robert De Niro egyszerre megvetendő, ciki lesz, mert ők még nem gendersemleges díjat kaptak annak idején.

Hol van ennek az őrületnek a határa? 

Egy biztos, ezek a lépések a mozi halálához vezetnek. Mert a vesztesek például a magyar mozirajongó közönség mellett maguk a színészek lesznek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Stefani Reynolds)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.