idezojelek

Pulai András szilánkokra törte Magyar Péter meséjét

Váratlan helyről jött a balegyenes.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Pulai András volt a Klikk TV Mélyvíz című műsorának a vendége. A Publicus Intézet vezetője többek közt a következőket mondta a beszélgetésben a kormánypárt népszerűségéről:

Sok a válságjel a társadalomban, a kormányzat körül is, de a pártok támogatottságában ez nem jelenik meg. A Fidesz tartja magát, bár nyilván neki is új kihívásokkal kell szembenéznie, nincs jele, hogy a választók tömegesen menekülnének a kormánypárttól, és az sem látszik, hogy a Fidesz szavazói elfordulnának pártjuktól.

Hoppá! 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a kijelentés annak fényében különösen érdekes, hogy az utóbbi hetekben sorra jelentek meg különféle közvélemény-kutatási adatok. Ezek közül többen olyan eredményeket közöltek, hogy már a kormánypártok nyakán van a Tisza Párt, már öt százalék alá csökkent közöttük a különbség. Ilyenkor, másfél évvel a választás előtt gyakorlatilag szabadon mérhetnek bármit a kutató cégek. A baloldalhoz ezer szállal kötődő intézetek természetesen Magyar Pétert segítik ezekkel az adatokkal, illetve elhitetik a támogatóival, hogy van esély a kormányváltásra.

Magyar Péter influenszer természetesen örömittasan kiposztolta úton-útfélen, hogy már mindjárt utoléri a pártja a Fideszt. Ne lepődjünk meg, ez így fog menni egészen a választásokig. Azonban megérkezett a friss, ropogós Nézőpont-kutatás is, amely egész más eredményt mutat, mint a korábbi felmérések. Változatlan a Fidesz–KDNP támogatottsága a júniusi EP-választás óta, ami kényelmes többséget jelentene egy most vasárnapi országgyűlési választáson. A Nézőpont Intézet, a Magyar Nemzet részére készített felmérése szerint a Tisza Párt ugyan öt százalékpontot erősödött, de nem új szavazókkal, hanem a többi ellenzéki párt korábbi támogatóival. Gyengült a Gyurcsány-koalíció, a Mi Hazánk és a Momentum tábora is.

Ez a felmérés minden bizonnyal nem esett túl jól Magyarnak. Pulai András mostani Klikk TV-s mondatai pedig felértek egy váratlan helyről érkező jókora balegyenessel a számára. 

Ja, kérem, ilyen a boksz!

Borítókép: Pulai András  (Fotó: Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Sakk! Ideje észbe kapni

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Donald Trumpot lelövik, ugye?

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Terrorháború új szakaszban

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A kulturális megmaradás luxusa

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.