Fekete-Győr nem várt helyről kapott hatalmas balegyenest

Kibújt a szög a zsákból!

2021. 01. 17. 8:45
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizony beköszöntött az igazi tél. Eddig viszonylag megúsztuk a hideget, de végül mégis elért hozzánk is – ezen tűnődött Felhévizy Félix, miközben az autója szélvédőjéről igyekezett eltávolítani a hajnali fagy maradványait. A hírlapíró rendületlenül kapargatta az ablakot, de gondolatai a honi politikai élet körül forogtak.

Most első sorban az ellenzék járt a fejében.

Eszébe jutott, hogy bizony ez a Bauer Tamás nem tétlenkedik. Először a szivárványkoalíciót bírálta, sőt ki is jelentette, hogy nem szavaz arra a konglomerátumra, amelynek egyébként a saját pártja, a Demokratikus Koalíció is tagja. Akkor ezt a meglepő kijelentést azzal indokolta, hogy szerinte függetlenül attól, hogy Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Dobrev Klára vagy valaki más vezeti majd ezt a szövetséget, nacionalista és idegenellenes kormány lesz, és ugyanúgy szemben áll majd a „brüsszeli bürokraták humanizmusával”, mint az Orbán-kormány. Azaz a Jobbikkal volt a baja. Ami nem is csoda, mert valljuk be, szélsőjobboldali kutyából nem lesz ballib szalonna.

Most azonban ennél meglepőbb bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, ezúttal Fekete-Győr András került a célkeresztjébe, az oltást jutalmazni szándékozó bejelentése kapcsán:

„[...] Ne legyen félreértés: amikor a legtöbb európai ország átvállalja a járvány miatt leállásra kényszerülő vállalkozások bérkifizetéseinek 70-80 százalékát, akkor helyesen jár el, és az Orbán-kormány helytelenül teszi, hogy nem csinálja ezt. Ez is pénzkibocsátás adósságból, amit a jelenlegi különleges helyzet indokol. Fekete-Győr ötlete azonban más. Nem munkahelyek átmentését szolgálja, mint a Kurzarbeit-típusú bérátvállalás, hanem az oltás elfogadásának jutalmazását. Hangzatos ötlet, de helytelen. Lejáratja a Momentumot és magát Fekete-Győrt. Kár volt. Sokan sokat várunk a Momentumtól, kár szertefoszlatni a reményeinket.”

– Kibújt végre a szög abból a bizonyos zsákból! Ezekből a megnyilvánulásokból egy valami tisztán látszik, ez a kényszer szülte ellenzéki összefogás egész egyszerűen működésképtelen, hiszen lehetetlen összegyúrni ennyiféle politikai identitást. Isten óvjon minket attól, hogy ezek kormányzati pozícióba kerüljenek – vonta le a végső következtetést Felhévizy, kezében a Hajrá Magyarország! feliratú műanyag jégkaparóval.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.