Krumpliszsák, vécépapír és a brutális ellenszél

Nem ők nyertek, tehát nincs demokrácia.

Veres László
2020. 10. 12. 7:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik szerint hazánkban nincs demokrácia, mert nem ők nyertek egy demokratikusan megtartott választáson.

Egy demokratikus országban ezt a választást az ellenzéki összefogásnak kellett volna megnyernie – értékelte a vasárnap megtartott és csúfosan, több mint 1700 szavazattal elbukott Borsod megyei időközi választást a Jobbik. A pártközlemény meglehetősen különös demokráciafelfogásról árulkodik, hiszen – véleményem szerint – egy demokratikus országban annak kell megnyernie a választást, akire a legtöbb szavazópolgár adja a voksát, és nem annak, akire egy párt, illetve a Soros-kolbász-féle ellenzék azt mondja, hogy neki kell győznie.

A szélsőjobbos mozgalomból az elmúlt évek során balliberálissá, vagy ki tudja, mivé alakult párt azzal igyekszik megmagyarázni a meredek kijelentést, hogy – szerintük – a Fidesz csak „krumpliszsákokkal, vécépapírral, pénzzel, megfélemlítéssel és aljas, hazug propagandával tudta mozgósítani a szavazókat”. Ezzel szemben – ugyancsak szerintük – az összellenzéki Bíró László komoly eredményt ért el „őszinte és tisztességes kampányával, miközben a kormánypárti propagandagépezet hazugságai és lejárató agitációi folyamatos nyomás alatt tartották a borsodi embereket”. Tudatták azt is, bár alaposabban nem fejtették ki, hogy az antiszemita, rasszista, a saját egykori dolgozóit ki nem fizető, majd lelövéssel fenyegető Bíró Lászlónak „brutális ellenszélben is sikerült helytállnia”.

A gyomorba vágáshoz hasonló eredménytől minden bizonnyal kissé megszédült Jobbik végül tett még egy meglepő kijelentést. Ahogy fogalmaztak: „mindenesetre kiderült a választási eredményből, hogy az ellenzéki összefogásnak nincs alternatívája, csak így lehet leváltani az Orbán-kormányt 2022-ben”. Ízlelgessük ezt egy kicsit: a Jobbik a mostani hatalmas zakóból tehát azt a tanulságot vonta le, hogy az ellenzéki összefogásnak nincs alternatívája. Azt hiszem, nekem nincs több kérdésem.

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.