Ocsmány, kommunista tempó

Kocsis Máté édesanyjának a traumatikus élményén gúnyolódik a HírKlikk.hu.

Berszán György
2021. 05. 28. 12:29
null
Budapest, 2006. október 23. Egy megsérült tüntető az Alkotmány utcában, amikor a rendőrség feloszlatta a Kossuth tér felé vonuló demonstráló csoportot. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirajzszegezte újabb irományát Föld S. Péter újságíró a HírKlikk.hu nevű, DK-s üzemi faliújságra. A szélsőbaloldali heccportál ezúttal Kocsis Máté édesanyját „vette a szájára”. Az ürügy a frakcióvezető azon Facebook-bejegyzése volt, mely az édesanyjáról szólt.

E helyütt most teljes joggal ecsetelni lehetne azt a háborús helyzettel felérő borzalmat, amit 2006 októberében ott, az Astoria előtt átélhettünk. A több tízezer békés megemlékezőre (és nem kövekkel hajigáló tüntetőre!) brutális módon rárontó rohamosztagosok szervezett támadását. A kardlapozó lovasrendőrök elől menekülő, felbukó nyugdíjasokat. A szemmagasságban tüzelő puskás karhatalmisták gyilkos gumilövedékeit. A vészjósló robajlást, a durranások és robbanások hangjait. A fojtogató könnygázfelhőben semmit nem látó, egymást szólongató embereket. Az utca kövezetén négykézláb mászókat, a legközelebbi kapualjba behúzódókat, a rettegőket. A viperával ütlegelt és földre lökött járókelőket. Az embervadászatot szerte a környéken. Az ártatlan emberek sérelmére elkövetett szándékos és tömeges jogsértéseket, egyszóval az állami terrorizmus megdöbbentő és felháborító megnyilvánulásait.

De most nem erről, nem elsősorban erről van szó. Hanem egy újságíró jelleméről és tisztességéről. Az emberi minőségről. Már ha van neki olyanja egyáltalán. Arról, hogy milyen dolog egy – vélhetően életre szóló – traumát elszenvedett családanyát pellengérre állítani és gusztustalan módon gúnyolódni rajta. Milyen dolog egy magánembert megtámadni, olcsó módon tréfát csinálni belőle, csak mert egy fideszes politikus édesanyja?! Gyalázatos érzéketlenség. Ócska, visszataszító, kommunista tempó.

Mit írna ma leereszkedő gunyorosságával Föld S. Péter, milyen képzelt párbeszédre vetemedne, amennyiben az ő rokonai vagy egyenesen az édesanyja került volna hasonlóan kiszolgáltatott helyzetbe az állami erőszak áldozataként? Mit írna? Mit? Ez az a pillanat, amikor Föld S. Péter morálisan az atomjaira hullik szét, és úgy is marad.

Végül Kocsis Máté bejegyzésének az időpontjába is belekötött a magyarországi Pravda tudósítója. Ki kell ábrándítanunk: „a megfelelő alkalom” Gyurcsány Ferenc gyalázatos őszödi beszédének az évfordulója volt. Az általa szabadjára engedett állami terrort nem felejtjük el, egyszer még felelnie kell érte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.