időjárás 5°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Bravúros világkupa-szereplés a női párbajtőrcsapatunktól

PR
2013.02.10. 20:19

Remek vívással második helyen végzett a magyar női párbajtőrcsapat a lipcsei Világkupa-versenyen.

A Szász Emese, Révész Julianna, Várnai Vivien, Budai Dorina négyes 45-25-ös papírforma-győzelemmel kezdett a finnek ellen, majd a nyolcaddöntőben az Egyesült Államok válogatottján is túljutott, mégpedig úgy, hogy az utolsó párban Szász Emese 32-33-ról 44-38-ra fordított.

Az ukránok jelentette következő akadályon könnyedén, 45-24-es eredménnyel lépett tovább a magyar csapat, aztán az elődöntőben a világranglista második helyén álló oroszoknál is jobbnak bizonyult. A hazai sportági szövetség beszámolója szerint Révész Julianna vezérletével sokáig vezettek a magyarok, de a záróasszó előtt már 25-24-es orosz előny állt a kijelzőn. Szász Emese azonban megint nagyon eredményesen vívott, és 32-27-re alakította a végeredményt.

A döntőben az olimpiai bajnok kínaiak kis különbséggel, 25-22-re jobbnak bizonyultak, de az ezüstérem is nagyon jól jött a magyar csapatnak, már csak azért is, mert az utóbbi időben meglehetősen visszacsúszott a világranglistán, a húsz válogatottat felvonultató hétvégi Vk-forduló előtt csak a 18. volt a nemzetközi rangsorban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.