„El Cholo” a Real rekordjára tör

Diego Simeone eddig is elképesztő sorozatot repesztett az Atleticóval, szombaton beállíthat egy ligarekordot.

GB
2013. 10. 19. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simeone már játékosként beírta magát az Atletí aranykönyvébe, vezéregyénisége volt az 1996-ban duplázó (bajnoki cím, Király-kupa) Manzanares-parti csapatnak. Közben 106 alkalommal az argentin válogatott égszínkék mezét is magára öltötte, azaz Buenos Airesben és a Vicente Calderón Stadionban is legendai státusba emelkedett.

Az igazán nagy dobás azonban csak most következik: 2011. december 23-án az Atlético edzője lett, s azóta új időszámítás kezdődött a piros-fehéreknél. 2012-ben megnyerték az Európa-ligát, majd az európai szuperkupát, 2013-ban pedig harmadik lett a csapat a Primera Divisiónban, amely a legjobb helyezése az 1996-os aranyérem óta. A hab a tortán – vagy ahogy itt mondják: a szilva a tortán – idén tavasszal a Király-kupa elhódítása volt a Real Madrid legyőzésével.

Simeone vezetésével szenzációsan kezdte az Atletí a szezont: nyolc bajnokin nyolc győzelem, azonos pontszámmal második hely a jobb gólkülönbséggel álló Barcelona mögött.

Szombaton Cornellában az Espanyol ellen századszor ül tétmeccsen az Atlético kispadján a zseniális argentin. Ha legyőzik a kisebbik barcelonai csapatot, ezzel beállítják a legjobb ligakezdés spanyol rekordját, amelyet az 1968–1969-es Real Madrid tart kilenc sorozatgyőzelemmel a bajnokság elején. (És az is lehet, hogy ma este már a Barca is, amely az Atlético előtt két órával játszik, Pamplonában...)

És mindezt úgy érte el Simeone a csapattal, hogy elvesztette egyetlen világsztárját, Radamel Falcaót, aki egy vagyonért Monacóba távozott.

Kivirágzott viszont helyette a brazil Diego Costa, nyolc fordulóban tíz bajnoki gól szerzője. Akiért ezekben a napokban ölre megy Vicente del Bosque, a spanyol és Luiz Felipe Scolari, a brazil válogatott szakvezetője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.